İster şans deyin ister mucize

  • 0
  • 1.151
İster şans deyin ister mucize
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kuşadalı kuyumcu Hüseyin Dok (48), ortağından ayrılıp yeni işi için sağlık raporuna başvurunca vücudunda patlamaya hazır bir bombayla yaşadığını öğrendi.

O yaşına kadar doktora bile sayılı giden Dok, “Aort ve aort kapağı kaçırıyor, kalpte büyüme var. Ameliyat olmazsan gidiş kalp nakli ” denilince  yaşamının en büyük şokunu yaşadı. Dok, bir ayda verebildiği kararla İzmir Kent Hastanesi’nde ameliyat oldu, aortve  kapağı değişti. Dok,  “Şaka gibi, ortaklığım hala sürüyor olsaydı  ben hiçbir şeyden habersiz kötü sona gidecektim” derken, aort yetmezliğinin hiç semptom vermediğini belirten Prof. Dr. Suat Buket , “Hastamız çok şanslıymış” dedi.

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde yaşayan, birkaç ay öncesine kadar ortağıyla birlikte bir kuyumcu dükkanı işleten Hüseyin Dok, ortağından ayrıldı. Yeni  bir iş bulan Dok, iş yeri için istenen sağlık kurulu raporu için 29 Kasım’da Kuşadası Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Dok’un rapor için gerekli akciğer filmi çekildi. Bu filmlere bakan bayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı, “kalbin yaşlı görünüyor. Film karışmış olmasın” diyerek yeni bir röntgen istedi. Yeni çekilen film bir öncekiyle karşılaştırıldı, filmlerin karışmadığı, içki ve sigara bile kullanmayan Hüseyin Dok’un kalbinin olması gerekden büyük olduğu belirlendi.  Dok, aynı hastanede kardiyoloğa yönlendirildi.  Kardiyoloğun özel bir hastanede kalp damar cerrahına, onun da İzmir Kent Hastanesi’nde Prof. Dr. Suat Buket’e yönlendirdiğini belirten  Dok şöyle konuştu:

HİÇ BİR ŞİKAYET YOKKEN AMELİYATA GİTMEK ÇOK ZOR
“Yapılan tetkikler sonucunda kardiyoloji uzmanı bana ‘Aort kaçırıyor, kalpte büyüme var, kalp ritmi çok bozuk, kalp kapakçığı kaçırıyor. Bugüne kadar böyle nasıl yaşadın. Aort ve aort kapağının değişmesi gerekiyor’ dedi.  Aynı şeyleri kalp damar cerrahı da söyledi ve ameliyat önerdi. Bu tanı beni şok etti. Çünkü herhangi bir sağlık sorunum yok. İçkim, sigaram yok, düzenli bir hayatım var. Her gün evden işe, işten eve yürüyerek gider,  en az 3 kilometre yürürüm. Fazla kilom yok. Doktor nedir bilmem, en son bir gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelik olmuştum, serum tedavisinden sonra taburcuydum. Mevsimine göre soğuk algınlığı dışında kalple, akciğer ya da başka bir organımla ilgili bir şikayetim yoktu. Aydın’daki cerrah  beni Prof. Dr. Buket’e yönlendirirken , korkumu anlayıp ameliyat olmazsam 5-10 yıl sonra kalp nakli adayı olabileceğimi hatırlattı. Bir kaza ya da hastalık geçirsem, ameliyat gerekir deseler bunu anlamak mümkün.  Hiçbir şeyim yokken ameliyat masasına yatacak olmam beynimi kemirdi. Bir ay düşündüm, olup olmama konusunda gittim geldim.  Hastalığımın gelecekte başına neler açabileceğini öğrenince zor kararı verdim. Başıma gelenler şaka gibi, eğer ortaklığım bozulmaza, yeni işe girmesem, hastaneye gitmesem, röntgen çekilmese, doktor  fark etmese, beni ameliyata yönlendirmese , ameliyat olmasam iş işten geçtiğinde hiç şansım kalmayacaktı. Bu mucize. Şimdi çok iyiyim. Hayatım kurtuldu, başta bana ilk tanıyı koyan doktorum olmak üzere hepsine çok teşekkür ediyorum.  Hastalanman doktor kontrolünün ne kadar önemli olduğunu bu başıma gelenlerden sonra çok iyi anladım” diye konuştu.

AORT YETMEZLİĞİ HİÇ BELİRTİ VERMEZ

İzmir Kent Hastanesi Kalp Damar cerrahı Prof. Dr. Suat Buket, Hüseyin dok’u ameliyata götüren aort yetmezliği hiç şikayete yol açmadığını, o nedenle de erken tanısının doktor kontrollerinde çıktığını söyledi. Buket, şöyle konuştu:
“Aort darlığı, mitral darlığı, mitral yetmezliği  semptom verir, ama aort yetmezliği çok uzun süre hastaya hiç semptom vermeden hasta ameliyat edilemez hale gelebilir.  Bu doktor kontrolünün önemini gösteriyor. Bu hastada olduğu gibi, o da doktora gidince ortaya çıkmış. Hastamız şanslıymış. Bize başvurduğunda aort kapağı kaçırıyordu, çıkan aort da genişlemişti. Aort kapağı kaçırdığı için de kalp devamlı  yukarı aşağı çalıştığından kalp de genişlemiş. Kalbin diyastolik çapı  73 milim olmuş. Normalı 55-56 milimdir. Kalp bayağı büyümüş, kan kaçırdığı, kalp kapak efektif  çalışmadığı için patinaj yapan araba gibi boşa çalışıyordu. Biraz daha kötüleşmesi hastayı kalp nakline götürür. Hastanın hem aort anevrizması ameliyat edildi, hem de blok olarak aort ve aort kapağı  değişti. Ameliyat 4 saat sürdü, problemsiz oldu. Bundan sonra yaşamı normal devam eder. Kapak değiştiği için kan sulandırıcı alacak, buna dikkat edecek. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

Arşiv