İTK 3'ncü kampüsünü

  • 0
  • 1.411
Yazı Boyutu:

Kurulduğu 15 Kasım 1950 tarihinden bu yana“doğru seçimler yapabilen, kendisine ve çevresine çok yönlü katkısı olan, çağdaş,dengeli ve mutlu Türk Gençleri yetiştirmek” misyonu ile otuz bini aşan mezunyetiştiren İzmir Özel Türk Koleji eğitim vizyonunu İzmir dışına taşıyor.
29 Öğrenci ve 14 öğretmen kadrosu ileeğitimci, matematik öğretmeni merhum Bahattin Tatış tarafından kurulan İzmirÖzel Türk Koleji, İzmir’deki mevcut iki kampüsünün ardından 63 yıllıkbirikimini 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Marmaris’te yeni kampüsündeöğrencilerine aktarmaya devam edecek.
 
 KenanEvren Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulmuş olan Özel Marmaris Koleji ,İTK ve Vakıf arasında varılan anlaşma sonucunda İzmir Özel Türk Kolejitarafından devir alındı. Okul 2013-2014 eğitim-öğretim yılında İzmir Özel TürkKoleji Marmaris KEV Kampüsü olarak İTK Okulları arasında yerini alacak. 15 bindönüm üzerine kurulu olan İTK Marmaris Kampüsü’nde Anaokulu, ilkokul, ortaokul,lise ve yönetim binaları ile germe yapı spor salonu yer almaktadır.63 Yıllık geçmişi boyunca Türk Milli EğitimSistemine uygun olarak, fakat bunun üzerine kendi değer ve stilini ekleyerekgeliştirdiği eğitim ve öğretim anlayışını, kısacası İTK Çerçevesi’ni  tüm İTK okullarında olduğu gibi MarmarisKampüsü’nde de uygulayacak olan  İTK;burada da kendi kültürünü ve değerlerini oluşturmuş bir kurumun yaşamda izbırakan bireylerini ve yarınlarda var olan nesillerini yetiştirecek.Akademik ve idari yöneticilerinden oluşanbir ekiple 22 Mayıs’ta velileri ile ilk kez Marmaris’te bir araya gelen İTK, 12Haziran’da da geniş katılımlı bir tanışma resepsiyonu düzenledi. Tanıtımtoplantısı ve kokteyl şeklinde Marmaris Pineta Delux Otel'de gerçekleşenorganizayona Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Armutalan Belediye BaşkanıMuhammet Ünlü, Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, İTK Genel Müdürü YiğitTatış, İTK Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Atilla Sezgin, İTK Kampüsü Müdürü İpekSezgin, İTK Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Göksel Bozok, öğretmenler ve öğrencivelileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış, üçüncükampüsün İzmir dışında ve özellikle Marmaris’te açılmasının İTK’nın geleceğedönük vizyonunun ve büyüme stratejisinin bir sonucu olduğunu belirterek “İzmirÖzel Türk Koleji olarak, köklü ve başarılı geçmişe sahip İzmir kampüslerimizinardından, üçüncü İTK  Kampüsümüzü  2013-2014 eğitim ve öğretim yılında Marmaris’tehayata geçiriyoruz. Hedefimiz, yeni okulumuzu çok kısa zamanda İTK eğitimöğretim felsefemiz ile daha da ileriye götürmek, büyütmek, bölgenin en başarılıokulu haline getirmektir. Yeni okulumuz Güney Ege’nin en güzel okulu olsunistiyoruz.” Dedi.İTK Bandosu’nun Marmaris halkı vetürsitlerin yoğun ilgisi altında konukları karşıladığı resepsiyonda once İTK’nınkısa bir tarihçe filmi gösterildi. İTK'lı öğrencilerin büyük beğeni alan zeybekgösterisi ile başlayan tanıtım toplantısında konuşan İTK Genel Müdürü YiğitTatış, "Bizler Marmaris Kampüsümüzü açma kararı aldığımız günden itibarenbüyük bir gurur ve heyecan içindeyiz. Çünkü burada amacımız sizlere sadece iyibir eğitim öğretim yuvası kazandırmak değil. Bu konuda çok iddialıyız. Asılhedefimiz okulu Güney Ege'nin en güzel okullarından birisi haline getirmektir.Artık Marmaris'ten İzmir'e değil Türkiye'nin her yerinden Marmaris'açocuklarımız okumaya gelecek. Bugün Özel Türk Koleji, Türkiye'nin en eski özelokulu olma özelliğine sahip. Biz, kurucumuz BAHATTİN Tatış’ın “biz nedenyabancı okullar gibi Türk ekolü olacak bir okul açmıyoruz” düşüncesinden yolaçıkarak “Öyle Gençler yetiştirelim ki sadece akademik başarıya değil, sosyalbaşarıya da sahip olsunlar.” Diyoruz.  Bunedenle misyonumuz çevresine ve kendisine çok yönlü katkısı olan, Çağdaş,dengeli, Mutlu Türk Gençleri yetiştirmektir. Bu nedenle eğitimlerimizdeçocuklarımızı çok yönlü olarak yetiştirmek için akademik kazanım, sosyalgelişimlerini sağlamak ve bir yandan da önemli değerlerimizi onlara katmayaçalışıyoruz" diye konuştu. Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral ise"Bugünü Marmaris'e eğitim alanında yeni bir anlayışla bir eğitimkuruluşunun başladığı bir gün olarak anacağız. İnanıyorum ki ilçemizde İzmirTürk Koleji'nde eğitim görmüş dostlarımız da var. Ben 34 yıllık kamuyöneticiliğim boyunca İzmir'de görev yapmadım. Ancak İTK'dan yetişen insanlarlahayatın değişik alanlarında yollarımız kesişti. Onların hangi değerlerleyetiştiklerini nasıl bir birey olduklarını toplum için nasıl çalıştıklarınıgözlemleme şansını yakaladım. İnanıyorum ki bugün burada bu değerli kurumunMarmaris şubesini eğitim sistemimize kazandırırken, gelecekte de Marmaris'tenhepimizin ileride sevinç duyup gıbtayla yaklaşacağımız gençlerimiz vetoplumumza ülkemize hatta tüm insanlığa hizmet verecek düzeyde insanlaryetiştirme şansını yakalacağız. Ben öyle bir eğitim kurumunu Marmaris'ekazandıran İTK yöneticilerine ve böyle bir değişime ön ayak olan Kenan EvrenVakfı'na teşekkür ediyorum dedi. 

İTK Eğitim Danışma Atilla Sezgin"Eğitim ve öğretimin yanında irdeleyici, sorgulayıcı, takım çalışması yapangençler yetiştiriyoruz. Bunun için girişimcilikle ilgili kulüplerimiz var.Buradan mezun olan gençler sadece devletimizin çeşitli kademelerinde önemligörevler alırken aynı zamanda da  yanında liderlik özelliklerine sahip,inovatif yetenekleri gelişmiş, sosyal sorumluluklar ilgili projelerekatılmaları için çalışıyoruz. Bunu sağlamak için alanında uzman güçlü bireğitim kadromuz ve iyi bir teknolojik alt yapımız var" dedi.  İTK Mezunları Derneği Başkan Yardımcısı veİTK Büyükçiğli Kampüs Müdürü  İpek Deniz dekonuşmasında  "Biz burada yaşambaşarısına sahip 30 bini aşkın mezunumuzu temsilen ve onların verdiği güçlebulunuyoruz. Biz sadece okul başarısına değil aynı zamanda hayat başarısınasahip gençler yetiştirmeye özen gösteriyoruz. İTK mezunları vatanını sevengörevini en iyi yapandır. Biz öğrencilerimize önce bunu öğretiyoruz. Ben de birİTK mezunu olmaktan ve 4. kuşak mezunlarımızı vermekten gurur duyuyorum"dedi. Toplantının sonunda tekrar söz alarak önümüzdekieğitim-öğretim yılıyla birlikte İTK eğitim standardının yeni kampüslerinde de sağlanacağınainandığını belirten Tatış, “İzmir Özel Türk Koleji olarak biz sürekli gelişimeinanan bir kurumuz.  Bu konuda mevcut akademik ve idari kadromuzunyeni kampüsümüzle ilgili çalışmalara destekleri çok büyük. Biz İTK Ailesiolarak 63 yıl boyunca başarıdan başarıya koşarak , öğretmeni ile, mezunu ile,öğrencisi ile  Türkiye’de ekol olmuş bir kurumun üyeleriyiz. Şimdi de bukurumun değerlerini ve ilkelerini ilk defa İzmir dışına bir okul ile taşımanınhaklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Yüzlerce başarılı mezunumuzun bulunduğu, her birinin alanlarında söz sahibi, fikir önderi olduğu Marmaris’e gelmek vebu kez kendilerini  velilerimiz olarakgörmek bize ayrı bir heyecan veriyor.” Diyerek bu yatırımla ilgili kararlılıkve heyecanını dile getirdi.Davetlilerin toplantı sonrası İTK akademikkadrosu ile birebir sohbetleri keyifli bir ortamda sürerken, veliler İzmir ÖzelTürk Koleji’nin tarihçesi, eğitim yaklaşımı, kültür ve değerleri hakkındadetaylı bilgi alma fırsatı da buldular.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Arşiv