İTK'lı öğrencilere Kanada'dan Başarı Belgesi

  • 0
  • 868
Yazı Boyutu:

Kanada Waterloo Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Eğitimi Merkezi’nin 16 Mayıs tarihinde 7. ve 8. düzeylerindeki öğrenciler için düzenlendiği Uluslararası “Gauss Math Contest” sınavında İTK’lı öğrenciler elde ettikleri sonuçlar ile Üstün Başarı Sertifikası ile ödüllendirildi.
 
Sınav sonuçlarına göre; İTK Bahattin Tatış Kampüsü 7. sınıf öğrencilerinden Efe Acargür 150 tam puan alarak 1. oldu ve Kanada Waterloo Üniversitesi’nin verdiği Üstün Başarı Sertifikası’nı almaya hak kazandı. İTK Bahattin Tatış Kampüsü ve İTK Büyükçiğli Kampüsü 8. sınıf öğrencilerinden Deniz Küçükahmetler, Ekin Asil, Eren Çakır ve  Barışcan Köse, Deniz Aktaş  ve  Berk Noyan  ise  “Highest Score  Kategorisi”nde Üstün Başarı Sertifikası aldı.
 
Sınava matematik öğretmenleri Aslı Eryılmaz Akçalı ve Neslihan Çakmakçı danışmanlığında hazırlanan İTK’lı öğrenciler, İngilizce olarak uygulanan matematik sınavı ile hem İngilizce düzeylerini hem de matematik becerilerini uluslararası bir platformda ölçme fırsatı bularak İTK’nın adını uluslararası arena bir kere daha duyurdular.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli gençler Gripin’le coştu

Öğrenciler bilim ve sanat şenliğinde bir araya geldi

Ege Üniversitesi 69 yaşında

Parsa, son yolculuğuna uğurlandı

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Arşiv