İTK’lı Yelkencilere, Katar’dan 2 Kupa

  • 0
  • 891
Yazı Boyutu:

2003 yılında kurulan ve kurulduğu günden bugüne kadargençlerin yelken sporunu yakından tanımaları için çalışmalarını sürdürenTürkiye’nin ilk özel okul yelken kulübü olan İTK Yelken Kulübü, 18-22 Şubattarihlerinde Katar’da düzenlenen Qatar International Regatta Turnuvası’nakatıldı.

Dünyanın birçok yerinden 100’den fazla sporcunun katıldığı,“Optimist”, “Laser”, “Hobie- 16”, “29er”, “420” ve “470” gibi 6 farklıkategoride düzenlenen yarışmada, yelken sporuna gönül veren İTK’lıöğrencilerden Sarp Köle, Efe Gümüş, Doğaç Cesur, Tunç Erdoğanlar, Ege Akgün,Dora Çınar, Ege Eros Güven ve Bora Avcı İTK’yı başarıyla temsil etti.

7 İTK’lı öğrenci batmaz özelliği, yelken seyrine uygunluğu,kolay anlaşılabilen donanımı ile özellikle çocukların rahat kullanabileceği birdeniz aracı olan optimistler ile “Optimist” sınıfında yarışırken, 1 öğrenci detek kişilik, hızlı ve performanslı bir sınıf olan “Laser” sınıfında yarıştı.

4 gün süren yarışlar sonunda Qatar International Regatta(Sail the Gulf) Turnuvası Laser Kategorisi 4,7 Sınıfı’nda İTK’lı Ege Eros Güvenüçüncü olarak kupa ile ödüllendirildi. Qatar International Regatta (Sail theGulf) Turnuvası Optimist Kadet 10 Yaş Altı’nda ise Sarp Köle üçüncü oldu.

Parkur uzunluğunun ve yarış süresinin hava koşullarınagöre  değiştiğini, dünyanın birçok ülkesindenyelkencilerin katıldığını ve İTK’lı öğrencilerin her birinin hem ülkemizi hemde İTK’yı başarıyla temsil ettiklerini söyleyen İTK Yelken Kulübü öğretmeniTaylan Kököz, İTK’lı yelkencilerin bundan sonra katılacakları turnuvalarda dahem ulusal hem de uluslararası başarılar elde edeceğine inandığını söyledi vetüm sporcuları tebrik etti.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv