İTK’nın satranç şampiyonu emre’den Türkiye derecesi

  • 0
  • 1.161
Yazı Boyutu:

Okul Sporları Okullar Arası Türkiye Satranç Şampiyonası 26-30Mayıs Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlendi. İTK’yı turnuvada, İzmir ÖzelTürk Ortaokulu öğrencilerinden Emre Emin Dedebaş temsil etti. 

65 ilden 340 sporcunun katıldığı Okul Sporları Okullar ArasıTürkiye Satranç Şampiyonası’nda kendi yaş grubundan bir üst grupta mücadeleeden Emre Emin Dedebaş, turnuvada birinci ile eş puan almış ve turnuvayıyenilgisiz olarak tamamlayarak Türkiye 5.si oldu. 

Marmaris Satranç Turnuvası’nda 16 Yaş Altı Birincilik kupası,4. Uluslararası Gebze Kurtuluş Hamlesi Satranç Turnuvasında 12 Yaş ve 14 YaşAltı sıralamasında Birincilik, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen2014 Yıldız  Erkekler Satranç ŞampiyonasıTakım Kategorisi’nde İzmir Birincilik Kupası’nı kaldıran ve Okullar ArasıTürkiye Satranç Şampiyonası’nda da Türkiye derecesi elde eden İTK’lı Emre, ayrıca,16-29 Haziran tarihlerinde Yunanistan'ın Kavala şehrinde yapılacak olan AvrupaOkullar Satranç Şampiyonas’ında Milli Takım oyuncusu olarak hem İTK’yı hem deülkemizi 13 yaş kategorisinde temsil edecek.

Ayrıca aynı turnuvada İzmir Özel Türk Ortaokuluöğrencilerinden başarılı satranç sporcusu ve Milli Takım oyuncusu Defne Sade de11 Yaş Kategorisi’nde ülkemizi temsil etmek için yarışacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv