İZDO’ya ilk destek Demirtaş’tan

  • 0
  • 697
İZDO’ya ilk destek Demirtaş’tan
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

26-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türk Dişhekimleri Birliği  (TDB) Uluslararası  Kongresi’ni 14 Yıl sonra İzmir’e almayı başaran İzmir Dişhekimleri Odası’na ilk destek İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’tan geldi.

İZMİR’İN VİZYONU SAĞLIK TURİZMİ
İzmir Dişhekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Alpöz ile yönetim kurulu üyeleriyle, İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB)-TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi-İtaltur Genel Müdürü Hande Arslanalp’inde yer aldığı ziyarette konuşan Demirtaş, İzmir’in vizyonun sağlık turizmi, kongre turizmi olduğunu belirterek “İzmir’in ekonomisinin yanısıra vizyonuna önemli katkı koyacak böyle bir organizasyona İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), belediyelerin ve herkesin destek vermesi gerekir. İzmir Ticaret Odası olarak biz bize düşen her türlü desteğe hazırız. Her türlü sorunun aşılması aşamasında desteğimizin yanısıra, ihtiyaç halindeki oda salonlarımız da kullanımınıza açık” dedi.

İzmir Ticaret Odası diş meslek gurubunda 250 civarında üye bulunduğunu belirten Demirtaş, otel fiyatlarıyla ilgili şikayeti de değerlendirdi ve otel fiyatlarının yükselmesinin fuar ve kongre döneminde yükselmesinin normal olduğunu ama aşırı yükselmemesini sağlama sözü verdi. Fuarizmir’in yanı sıra Kültürpark’taki fuar alanının da bu kapsamda değerlendirilmesini önerdi. Basmane, Kahramanlar ve Çankaya semtlerinde bulunan yürüme mesafesindeki otellerde kalanların şehir merkezinde yapmak istediği ziyaretler açısından da iyi olabileceğini ifade etti.

SOSYAL TURLARLA ZENGİNLEŞECEK
İzmir Dişhekimleri odası, Türk Dişhekimleri Birliği ve kongre ile bilgi aktarımı yapıldığı toplantıda konuşan İzmir Dişhekimleri odası Başkanı Rıza Alpöz, “İstanbul’da göre İzmir kongre konusunda ciddi ekonomik boyutta farklılık sergiliyor. İstanbulda’ki kongrelerin Euro üzerinden gerçekleştiriliyor. Otel ücretlerinin de aşırı yüksekliği nedeniyle her geçen gün katılımın azalıyor. Bu nedenle İzmir’de İstanbul’un yarı bedeline gelen oranlarda kongre gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında gerçekleştirdiğimiz ve Kasım ayında yenileyeceğimiz kongre hazırlıkların da da görüyoruz. İstanbul’daki bir kişilik katılım ücretiyle burada ailesiyle birlikte yapılabilecek ortam hazırlayacağız. Sosyal turlarla zenginleştirilmiş bir kongre İzmir’e, ekonomiye ve turizme büyük yarar getirecek” diye konuştu. 

Demirtaş ve İzmir Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu ve ev sahibi Ekrem Demirtaş, olumlu geçen buluşmayı el sıkışarak  ayrıldılar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv