İZDSO İsviçre yolcusu

  • 0
  • 819
İZDSO İsviçre yolcusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) davetaldığı Muri Kültür Festivali'ne katılmak için İsviçre'ye gidiyor. Afrika'daki görme engelliler ve göz hastalarıyararına kurulan “ToGo Opening Eyes” Vakfı yararına düzenlenecek kültürfestivalinde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası da sahne alacak. 23-27 Ekim 2014tarihleri arasında gerçekleştirilecek turne kapsamında İzdso 25 Ekim'de Muri ve26 Ekim'de Baden şehirlerinde 2 konser verecek. Kültür ve Turizm BakanlığıGüzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün desteği ile İsviçre turnesine katılacak olanİzdso, 70 sanatçı ile Türkiyeyi temsil edecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın Murikentinde 25 Ekim 2014 Cumartesi günü vereceği konseri şef Vincent De Kortyönetecek. Japon fagot sanatçısı Rie Koyama ve Güney Koreli obua sanatçısıKyeong Ham'ın solist olarak katılacağı konser Nevit Kodallı'nın Telli Turnaeseriyle başlayacak. Koyama'nın seslendireceği Wolfgang Amadeus Mozart'ın FagotKonçertosu K.191'nun ardından, Ham yine Mozart'ın Obua Konçertosu K.134 eseriniçalacak. Konser Ludwig van Beethoven'in Senfoni No.7 La Majör Op.92 sonaerecek.

Baden şehrinde 26 Ekim 2014 Pazar günüHollandalı şef Vincent de Kort yöneteceği özel konsere İsviçreli Obua sanatçısıRenato Bizzotto solist olarak katılacak. Konser Nevit Kodallı'nın Telli Turnaeseriyle başlayacak. Bizzotto'nun seslendireceği Robert Walker'in Obuakonçertosunun ardından İzdso, Ludwig van Beethoven'ın Senfoni No.7 La MajörOp.92'yi çalacak. 

 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv