İzDSO'ya Rus sanatçılar konuk

  • 0
  • 880
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestırası’nın  (İzDSO) Mart ayı ilk konseri, Rus sanatçılar Vladimir Altschuller ve Fedor Rudin ile başlayacak.Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 1 mart Cuma akşamı gerçekleşecek olan konser  saat 20.30’da başlayacak.
 
Şef Vladimir Altschuller yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestırasına keman’da Fedor Rudin eşlik edecek. Programda A. Haçaturyan’ın keman konçertosu ile M. Mussgorski-M. Ravel’in bir sergiden tablolar isimli eserleri seslendirilecek.
Rusya Devlet sanatçısı olan şef Vladimir Altschuller, St.Petersburg Filarmoni Orkestrası, Akademik Senfoni Orkestrası şefidir. 1994’ten bu yana Akademik Senfoni Orkestrası’nın birinci şefliğini yürüten Altschuler, bu orkestrayla Bruckner’in tüm senfonilerini Haendel’in “Saul” oratoryosunu, Montaverdi’nin “Orpheus” oratoryosunu Rusya’da ilk defa yöneterek büyük başarı kazandı. 20. Yüzyıl müziğine de ilgi duyan sanatçı, G.Ustvolskaya, Y.Falik, V.Basner’in ve pek çok yaşayan bestecinin eserlerinin dünyada ilk seslendirilişlerini yaptı. Almanya, İngiltere, İrlanda, Portekiz, İspanya, İsviçre, Finlandiya, Norveç, Türkiye, Hırvatistan, Makedonya, Baltık ülkeleri ve Kore Cumhuriyeti’nde pek çok orkestralar yönetti.
Keman sanatçısı Fedor Roudine ise 1999’da Paris Konservatuvarı’na Prof. Larissa Kolos’un öğrencisi olarak girdi. 11 yaşında bu okulda altın madalya alarak mezun oldu. 9 yaşında Bulgar Ulusal Orkestrası eşliğinde Emil Tabakov yönetiminde ilk solistlik deneyimini yapan sanatçı, daha sonra Basel Senfoni Orkestrası, Sofia Oda Orkestrası, Paris Bastille Operası Orkestrası, Erfurt Filarmoni Orkestrası, Arpeggione Oda Orkestrası, Moskova “Musica Viva” Oda Orkestrası ve Ermeni Gençlik Orkestrası gibi orkestralarda solist olmuştur. Fedor Roudine, Avusturya, İsviçre, Bulgaristan, Türkiye, İsveç, Ermenistan, Gürcistan, Rusya, Çaykovski Konser Salonu gibi yerlerde çok sayıda konserler vermiştir. Sanatçı Florian Leonhard yapımı Stradivari “Kreutzer” kopyesi bir keman ile çalmaktadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv