İZFAŞ YAZARLARLA BULUŞTU

  • 0
  • 1.004
Yazı Boyutu:

İzmirli yazarlar ve edebiyatçılar bugün İZFAŞ’ta kahvaltılı sohbet toplantısında biraraya geldi
İZFAŞ Genel Müdür V. Mehmet Şakir Örs, yazarlar ve edebiyatçılarla Kültürpark’ın geleceğine yönelik bilgi alışverişinde bulunmak için biraraya geldiklerini söyledi. 
Örs, yeni fuar alanının devreye girmesinden sonra Kültürpark’ın asıl işlevi olan Kültürel etkinliklerin yapılacağı bir alan haline geleceğine dikkat çekerek, “İzmir’de fuar konusunda farkındalık yaratmak, Fuar’ı gündem maddesi yapmak istiyoruz. Bu konuda sizden yardım bekliyoruz” dedi.
 
Örs, Fuar’ın kültürel ve sanatsal üretim yapan bir yer olması için çeşitli sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde olunacağını da kaydederek, “Fuar’ı yaşayarak, buradan insan hikayeleri çıkaralım” diye konuştu.
Muzaffer İzgü, Fuar’da bir ‘çocuk evi’ yapılmasını isterken; Hüseyin Yurttaş Fuar tarihlerinin sabit hale getirilmesini istedi ve bu tarihin 26 Ağustos-9 Eylül arasında olmasını önerdi. Yurttaş, ‘Kitap Fuarı da mutlaka Kültürpark alanı içinde kalmalı’ dedi.
Fergül Yücel, yüz kişinin Fuar’ı anlattığı bir kitap hazırlanmasını önerdi. Emel Kayın ise, modernleşme mekanı olarak kurulan Fuar’ın, Kentle ilgisini koparmaması gerektiğin söyledi.
Alex Baltazzi, İzmir’in kalitesini gösteren kültür olaylarının organize edilmesini isterken, Haluk  Işık da , ‘İzmir’deki kültür sanat kurumlarına özel yerler verilmeli” diye konuştu.
Şahin Çandır, Fuar’ın kapı adlarının, Lozan, Montrö, 9 Eylül, 26 Ağustos olduğunu hatırlatarak, “Türkiye bugün bu hale gelmişse bu kapılardan geçilerek gelinmiştir’ dedi.
Sohbet toplantısının ardından Sancar Maruflu, Lozan’daki Atatürk ve İnönü heykelinden başlayarak; Kaskatlı Havuz etrafındaki kadın heykelleri, Nazım Hikmet Heykeli, At Başı Heykelleri, Behçet Uz Heykeli ve Nejat Uygur heykellerinin yapılış hikayelerini anlattı ve heykeltraşları hakkında da bilgi verdi.
 
Sohbet toplantısına katılan yazar ve edebiyatçılar şöyle:  “Muzaffer İzgü, Hüseyin Yurttaş, Ahmet Günbaş, Adnan Turgut, Lütfü Dağtaş, Hülya Soyşekerci, Raşel Rakel Asal, Bekir Yurdakul, Orhan Beşikçi, Alex Baltazzi, Şahin Çandır, Reşat Kutucular, Murat Şahin, Gülseren Alçı, Fergül Yücel, Emel Kayın, Recai Atalay, Asım Öztürk, Aslıhan Işık ve Haluk Işık.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin fuarı WENERGY EXPO kapılarını açtı

Milyonluk tekneler İzmir’de vitrine çıktı

MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Arşiv