İzmir’de ‘Acil Tıp Asistan Eğitimi’ seferberliği

  • 0
  • 1.191
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin ilk Acil TıpAnabilim Dalı’nı 1994 yılında kurarak Acil Tıp’ın bir uzmanlık eğitimi olmasınaöncülük eden Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi asistanları, 28 Mayıs-1Haziran 2014 tarihlerinde 9’uncusu düzenlenecek “Acil Tıp Asistan Sempozyumu(ATAS) 2014” için seferber oldu.

Günümüzde 1000’e (bine) yakınacil tıp uzmanının ülke genelinde hizmet veriyor olması ve bu meşaleninİzmir’den yakılmış olmasından hareketle kentteki diğer kamu sağlık kurumlarıile birlikte hareket eden Dokuz Eylül Üniversitesi hekimleri, Türkiye Acil TıpDerneği işbirliği ile kapsamlı bir çalışma başlattı. Organizasyona TepecikEğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği, Bozyaka Eğitim ve AraştırmaHastanesi Acil Tıp Kliniği, Ege Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı, İzmirAtatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği asistanları da destekverdi. Gümüldür’de düzenlenecek sempozyuma ülke genelinde 300’ün üzerinde aciltıp asistanının katılacağı belirtildi. 

Acil tıp asistanlarının eğitimleri ve donanımlarının, tüm sağlıksisteminin geliştirilmesi için hayati önem taşıdığını belirten ATAS 2014 OrganizasyonKomitesi Başkanı ve DEÜ Acil Tıp Anabilim Dalı Asistanı Dr. Murat Çetin şöylekonuştu: “Yeni yetişen/yetişecek uzmanların ülkenin dört bir yanına yayılmalarıile acil sağlık hizmetleri daha da gelişecek ve dünyanın gelişmiş ülkeleriseviyesine çıkarılacaktır. Bu yıl 9’uncusunu gerçekleştirileceğimiz organizasyon,tıp alanında asistanlar düzeyinde sürekliliği olan ilk ve tek bilimseltoplantıdır. Amerika Acil Tıp Derneği (ACEP) Asistan Birliği olan EMRA bu sempozyumudestekliyor ve katkı sağlıyor. Etkinliğimiz, ülkemizden acil tıpakademisyenleri ve geleceğin acil tıp uzmanlarının yapacakları sunumlar, dünyacaünlü Acil Tıp profesörü ve Amerikan Kalp Derneği (AHA) Kılavuzu yazarlarından olanProf. Dr. William Brady’nin ATAS 2014 için hazırladığı video sunum, kurslar,ultrasonografi beceri ve görüntüleme yarışmaları gibi acil tıp asistanları içinilgi çekici bilimsel organizasyonlarla zenginleştirildi. İzmir’in tüm devleteğitim hastanelerinin katkı sağlayacağı toplantının sağlık ve acil tıp"için önemli bir basamak olacağını düşünüyoruz.” 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv