İzmir’de Embryoscope dönemi başladı

  • 0
  • 1.735
Yazı Boyutu:

Tüp bebektedavilerinde yeniliklerin öncüsü olan Eurofertil, Su Hospital içinde açtığıTüp Bebek Merkezi ile teknoloji ve yenilikleri İzmir’e de taşıdı. Eurofertil,İstanbul’dan sonra İzmir’de de tüp bebek tedavisinin başarısını yüzde 9oranında artıran EmbryoScope dönemini başlattı.

Kuruluşundan bu yana alanındaki teknolojik ve tıbbiyenilikleri dünya ile eş zamanlı takip etmeyi hedef bilen Eurofertil, Türkiyegenelindeki 6’ncı kliniğini İzmir’de Su Hospital bünyesinde açtı. Su HospitalTüp Bebek Merkezi adı altında hizmet verecek olan kliniğin açılış kokteyline, KonakBelediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. KamilOkyay Sındır ile birlikte çok sayıda hekim katıldı.

Merkezin açılışında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartanve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Eurofertil Tüp BebekMerkezleri Medikal Direktörü Dr. Hakan Özörnek, Eurofertil Tüp Bebek MerkezleriLaboratuvar Direktörü Dr. Elif Ergin, Su Hospital Hastanesi Başhekimi Dr.Haydar Sucuoğlu ve Su Hospital Tüp Bebek Merkezi Klinik Şefi Dr. Nuray Aytekin birliktekurdela kesti. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 5 çocuk mesajıverirken, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Atatürk ilkeve inkılaplarına  bağlı, ülkesine veailesine yararlı nesillerin doğmasını” diledi.

Klinik şefliğini uzun süre Almanya’da görev yaptıktan sonraİzmir’e gelen, Uzm. Dr. Nuray Aytekin’in yapacağı tüp bebek merkezi, Eurofertilgeleneğini devam ettirip yenilikleri Ege Bölgesi’ndeki hastaların hizmetinesunacak.

Türkiye tüp bebektedavisinde dünyada ilk 10’da
Su Hospital Tüp Bebek Merkezi’nin açılış kokteyli öncesi düzenlenen basıntoplantısında gazetecilerle biraraya gelen Eurofertil Tüp Bebek MerkezleriMedikal Direktörü Dr. Hakan Özörnek, Eurofertil’in 2001 yılında kısırlık tanıve tedavisinde en ileri yöntemleri kullanarak çocuk sahibi olmakta zorlanan ailelere çocuk sevincini yaşatmak amacıylakurulduğunu belirterek, bugün İzmir’deki klinik ile şube sayısını 6’yayükselttiğini duyurdu.

Dr. Özörnek, Eurofertil’in sadece Türkiye’de değil,Avrupa’da başarı oranı en yüksek kliniklerden biri olduğunun altını çizerekTürkiye’deki tüp bebek tedavileri ile iligili şu bilgileri verdi: “Türkiye’deher 7 çiftten birinin kısırlık sorunu yaşadığı kabul ediliyor. Yılda yaklaşık41 bin tüp bebek tedavisi yapılıyor. Geçtiğimiz aylarda açıklanan istatistiğegöre Türkiye bu oran ile tüp bebek tedavisinde dünyada ilk 10’da yer alıyor.Ancak maddi olanaksızlıklar, mahalle ve aile baskısı gibi çeşitli nedenlerletedaviye ulaşamayan pek çok aile bulunuyor.

Eurofertil, 12 yıldır en basit test ve tedavilerden enkarmaşık üreme teknolojilerine kadar tüm tedavi seçeneklerini, hastalarınhikayeleri, sağlık sorunları, hassasiyetlerini dikkate alarak, kişiye uyguntedavilerle gerçekleştiriyor. Hastaların çocuk sahibi olma ihtimaliniyükseltmek için dünyadaki yenilikleri eş zamanlı olarak kliniklerimizdeuyguluyor ve hastayı yormadan bu süreci tamamlaması için elimizden geleniyapıyoruz.”

EmbryoScope tüp bebekbaşarısını yüzde 9 oranında artırıyor
Isı ve nem bakımından ana rahmini taklit ederek embriyoların  gelişiminin gözlenmesine imkan tanıyan “EmbryoScope”adlı cihazı tüp bebek tedavilerine destek amacıyla kullanan Eurofertil, aynıteknolojiyi İzmir’de açtığı Su Hospital Tüp Bebek Merkezi’ne de taşıdı. 

Tüp bebek tedavi başarısını yüzde 9 oranında artıran EmbryoScope,hekimlere gebelik olasılığı en yüksek olan embriyoyu seçme olanağı sunarken,ebeveynlere çocuklarının ilk saatlerini film gibi seyretme imkanı sağlıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Eurofertil Tüp Bebek MerkezleriLaboratuvar Direktörü Dr. Elif Ergin; “Tüp bebek tedavisinde anneden alınanyumurtaya babadan alınan spermin enjekte edilmesiyle elde edilen ebmriyolar, EmbryoScopeadı verilen cihazın içinde, transfer gününe kadar muhafaza ediliyor. Bu cihaz,ısı ve nem bakımından anne rahmi ile birebir aynı şartları taşıdığı içinembriyo, tıpkı anne rahminde gelişir gibi gelişiyor. Aynı zamanda cihazıniçinde bulunan kamera, embriyoları her 10 dakikada bir fotoğraflayarak, bugörüntüleri bilgisayar ortamında depoluyor. Bu sayede biz hekimler,embriyoların gelişimini sürekli olarak kontrol edebiliyoruz” dedi.

Gebelik olasılığı enyüksek embriyo nasıl seçiliyor?
“Gebelik olasılığı en yüksek embriyonun seçimi, anne adayının hamile kalmaşansını yüzde 9 oranında artırıyor” diyen Dr. Ergin, sağlıklı embriyonunseçimine ilişkin şu bilgileri verdi; “Embriyolar tek bir hücreden bölünerekgelişimlerini sürdürürler.Embriyolar döllenmeyi takiben bölünerek hücresayısını artırırlar. Bu çoğalma devam ederken bölünme zamanları, simetrikbölünüp bölünmedikleri ve bölünme hızları çok önemlidir. EmbryoScope sayesindebu kriterleri göz önünde bulundurarak gebelik olasılığı en yüksek olanembriyoya karar verip anneye transferi gerçekleştiriyoruz.”

EmbryoScope’un Almanya’da sınırlı kullanılabildiğinin altınıçizen Su Hospital Tüp Bebek Merkezi Klinik Şefi Dr. Nuray Aytekin konuşmasında,katolik inancının yaygın olduğu Almanya’da embriyo koruma yasası nedeniyleembriyo üzerinde genetik tanı yöntemlerinin kısıtlı uygulanabildiği ve bunedenle Türkiye’nin tüp bebek tedavisinde Avrupa için bir alternatifolabileceğini belirtti.

Dr. Aytekin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye, tüp bebektedavilerinde yenilikleri pek çok Avrupa ülkesinden önce alıp kullanmayabaşlıyor. Türkiye’de ilaç ve tedavi maliyetlerinin Avrupa ülkelerine kıyasladaha düşük olması ve Türkiye’nin tedavide daha esnek davranması bu tedavideTürkiye’yi ön plana çıkarıyor. Avrupa’da özellikle Almanya’da geçerli olanEmbriyo Koruma Yasası tüp bebek tedavisinde bazı kısıtlamaları beraberindegetiriyor. Bu yasa embriyo üzerinde her türlü uygulamayı kısıtlıyor. Bunedenle, hem genetik tanı yöntemlerinin hem de embriyoskop gibi cihazlarınkullanımı kısıtlanıyor. Oysa Türkiye, embriyonun anne rahmine yerleştirilmedenönce kromozomal yarı genetik yapısını kontrol ederek sadece sağlıklıembriyoların yerleştirilmesine imkan tanıyor. Buda gebelik şansını arttırıp,düşük riskini azaltmış oluyor.”


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv