İzmir’deki bu sağlık birlikteliği Türkiye’ye örnek olsun

  • 0
  • 667
Yazı Boyutu:

Önceki yıl Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi evsahipliğinde başlayan, 2013 yılında  DEÜ Tıp Fakültesi ev sahipliğinde birgelenek halini alan 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri, bu yıl İzmir KâtipÇelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi evsahipliğinde gerçekleştirilecek.  

İKÇÜTıp Fakültesi Dekanlığı Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü,  EgeÜniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Şifa Üniversitesi ve İzmir ÜniversitesiTıp Fakültesi Dekanlıkları ile İzmir Tabip Odası birlikteliğinde düzenlenecek2014 yılı ‘14 Mart Tıp Bayramı’ etkinliklerininiçeriği düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaşıldı.

Toplantıyaİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mehmet Ali Malas,İzmir İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Bediha Türkyılmaz, Dokuz Eylül ÜniversitesiTıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tülay Canda, İzmir Üniversitesi Tıp FakültesiDekanı Prof.Dr.Eyüp Hazan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan YardımcısıProf.Dr.Ahmet Aydın, İzmir Tabip Odası Başkanı Op.Dr.Suat Kaptaner katıldı. 

“Dayanışmaiçinde bayramımızı da birlikte kutlayacağız”
TıpBayramı kutlama programını aktaran İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. MehmetAli Malas, 2 yıldan bu yana Tıp Bayramı etkinliklerinin İzmir’deki TıpFakülteleri Dekanlıkları, Tabip Odası Başkanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğüile birlikte kutlandığını hatırlattı. Başlayan etkinliklerle ilgili bilgi verenİKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Malas, “Düzenlemeyi planladığımızetkinliklerin bir kısmı turnuvalar şeklinde olacak. Bunlarla ilgili fikstürlerbelirlendi ve takımlar karşılaşmaya başladı. Yine etkinlikler kapsamındakültür-sanat organizasyonlarımız çeşitli sergiler ve konserler var. 14 MartGünü ise tüm kurumların temsilcilerinin katılacağı geleneksel 14 Mart Tıp BayramıTöreni gerçekleştirilecek. Resmi tören 14 Mart Günü Saat 09.00’da AtatürkAnıtına çelenk bırakılması ile başlayacak. Kurumlar arasında birlik beraberlikbüyük önem taşımaktadır. Bu dayanışma içinde bayramımızı da birliktekutlayacağız Bu vesile ile organizasyonda katkıları olan Dekanlıklarımıza,Sağlık Müdürlüğümüze,  Tabip Odası Başkanlığımıza emeği geçen bütünbirimlerimize teşekkürlerimi sunuyorum  ” diye konuştu. 

“Çözümyollarını birlikte arayalım”
İzmirİl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Bediha Türkyılmaz ise çalışmalarda katkısı olanherkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında 14 Mart Tıp Bayramını ve haftaetkinliklerine verdikleri öneme değindi. Bu önemi kurumlar arası birlikteliğetaşıdıklarını ifade eden Türkyılmaz, “Biz istiyoruz ki bu haftada hemsorunlarımız konuşulsun, hem çözümleri konuşulsun, aynı zamanda da birlikteeğlenelim, sosyal ve kültürel paylaşım içerisine girelim. Bu haftanın verimligeçeceğine inanıyorum. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne de bunun alt yapısınıhazırladığı ve ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum” dedi.

“Sorunlarıaşacak güçteyiz”
Etkinliklerinsadece hekimlerin değil tüm sağlık çalışanlarının ortak etkinliği olduğunuifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tülay Canda,İzmir’de oluşan bu birlikteliğin Tıp Haftası ruhunu da yansıttığını söyledi.Prof.Dr. Canda, “Artık bir ilde bakanlık, özel, kamu üniversiteleri hepsi birbütün.  Güç birliği olmadan hiçbir şey olmaz. Biz bu birlikteliğisürdürmek niyetindeyiz. Sağlıkta birçok yenilikler var. Ama artan nüfuslabirlikte sorunlar da var. Olması da doğal. Bizler bu haftada hekimiyle, sağlıkpersoneliyle sorunlarımızı tartışıp, çözümleri birlikte konuşacağız. Hersorunun çözümü de var. Biz sorunları aşacak güçteyiz. Bu yıl ki etkinlik içingüzel bir program hazırlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklindekonuştu.

“Bubirliktelik, sesimizin daha yüksek çıkmasına vesile olacak”
İzmir’deoluşan bu birlikteliğin Türkiye’ye örnek olmasını dileyen İzmir ÜniversitesiTıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Eyüp Hazan,  güç birliği içinde gerçekleşenortak program sayesinde seslerini daha geniş kitlelere ulaştırabileceklerinibelirtti.  Prof.Dr.Eyüp Hazan, “ Daha önceki yıllarda herkesin ayrı birprogramı vardı. Belki de daha az ses getiriyordu. Bu birliktelik, daha yüksekses getirmemize vesile olacaktır. Sorunlarımızı daha kolay dile getireceğimizeve çözüme daha çabuk ulaşabileceğimizi düşünüyorum “ dedi.

“Bayramhavasında kutlayacağız bir hafta”
14Mart Tıp Bayramını birlik ve beraberliklerinin simgesi olması ruhuylakutlayacaklarını ifade eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan YardımcısıProf.Dr.Ahmet Aydın, “ Bayramlar birlik ve beraberliğin simgesidir. 14 Mart’ıda bir bayram havasında kutlamak ortak arzumuz. Bu bayramda sevinçlerimizi paylaşıp,sorunlarımızın da çözüm arayışlarını birlikte paylaşacağız. Bu platformsorunlarımızın aşılması açısından güzelliklerin de paylaşımı açısından güzelbir ortam oluşturmaktadır. Birlik ve beraberlikle çözemeyeceğimiz sorun yok”diye konuştu.

“110hekime meslekte onur plaketi verilecek”
İzmirTabip Odası Başkanı Op.Dr.Suat Kaptaner de İzmir’in Türkiye’ye örnek olacak birtutumu sergilediğini vurguladı. Sağlıkla ilgili önde gelen kurumların  buhaftada birararaya gelip böyle bir işbirliğine girmesinin İzmir’in bir özelliğiolduğunu ifade eden Op.Dr. Kaptaner, “ Bu vesileyle mesleki sorunlarımızıngündeme gelmesi, tartışılması ve çözüm yollarının değerlendirilmesi gibi birişbirliği ortamının olması bizim açımızdan çok memnuniyet verici. Bu haftanınhem hekimlerin hem de sağlık çalışanlarının sorunlarının aşılması konusundaolumlu bir çaba olarak tarihe geçmesini diliyorum. Her yıl mesleklerinde 40.yılını dolduran hekimlerimize onur plaketlerini vermekteyiz. Bu yıl  da110 meslektaşımıza hizmet onur plaketi takdim etmekten büyük mutlulukduymaktayız” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv