İzmir’den Gent’e Müzikal Yolculuk

  • 0
  • 460
İzmir’den Gent’e Müzikal Yolculuk
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk İşçilerinin Belçika’ya Göçünün Ellinci Yılında,Belçikalı ve Türk Sanatçılar iki ülke arasında müzikal köprü kurdu. Türkiye’deİzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın da (İKSEV) ortağı olduğu projekapsamında iki ülkenin sanatçıları, Türk İşçilerinin Belçika’nın Gent Şehrineulaşmak için geçtikleri yoldan giderek yol boyunca konser molaları veriyor.

Belçikalı ve Türk müzisyenlerin İstanbul ve İzmir’de biraraya gelerek “Göç” teması üzerine birlikte çalıp söyledikleri Yolda (On theRoad-En Route) Projesinin İzmir- Gent ayağında Şirin Pancaroğlu (çeng), BoraUymaz (vokal), Meriç Dönük (arp), Mehmet Yalgın (kemençe), Dirk Moelants (violada gamba) ve Mattias Laga’dan (basklarnet) oluşan Topluluk, 8-9 Kasım 2014’deGent Şehrinde İstanbul Ekspress Festivali kapsamında verecekleri konseröncesinde son çalışmalarını İKSEV Salonunda yaptı.

Elli yıl önceki Türk göçünden sonra Gent Şehri tıpkıİstanbul gibi yavaş yavaş farklı kültürlerden birçok insanın buluşma noktasıhaline geldi. Türk, Yunan, Ermeni, Kürt ve Yahudi etkisiyle oluşan bu kültürelbirleşim, eşsiz bir müzik kültürünün temel özelliklerini oluşturdu. İstanbulEkspress Festivali, bu yaşam dolu sahnede mayalanıp gelişen unsurlara kapsamlıbir bakış atıyor.

İKSEV’in proje ortağı olduğu Yolda Projesi, iki ülkearasındaki kültürel etkileşimin ve dostluğun pekiştiği anlamlı bir etkinlikolarak da dikkat çekiyor.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv