İzmir Harita Mühendisliği Bölümüne Kavuşuyor

  • 0
  • 896
Yazı Boyutu:

İzmir, akademikalanda yıllardır eksikliğini duyduğu Harita Mühendisliği Bölümü’ne İzmir KâtipÇelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile kavuşuyor. Yüzde yüz İngilizce eğitim verecekolan bölüm bu özelliği ile de Türkiye’de bir ilki teşkil ediyor. İzmir ve civarında önemli bir ihtiyaç olarak dile getirilen HaritaMühendisliği Bölümü, İzmir’in en genç devlet üniversitesi olan İzmir KâtipÇelebi Üniversitesi bünyesinde hayata geçiriliyor. İKÇÜ Harita MühendisliğiBölümü, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek.Uzmanlar,Harita mühendisliğinin mühendislik sektöründe istihdamın en kolay dallardanbirisi olduğunu kaydediyor.

Hedef Dünya Çapında Bir Eğitim Düzeyi

Türkiye’deyüzde yüz İngilizce eğitim veren ilk Harita Mühendisliği Bölümü olma özelliğinide taşıyacak olan bölüm, sadece bölgesinde değil, dünya çapında hizmet vermeyiplanlıyor. Bu sebeple bölümün müfredatı, uluslararası alanda kabul görmüşHarita Mühendisliği Bölümlerinin müfredatına paralel olarak hazırlandı.Dünyanın farklı ülkelerinden gelecek öğrencileriyle uluslararası bireğitim-öğretim ortamına sahip olacak bölümünün öğrencileri, ayrıca Erasmus veMevlana gibi uluslararası değişim programlarıyla eğitimlerinin bir bölümünüyurt dışında alabilme imkânına sahip olacak.

“Kentsel dönüşüm süreci harita mühendisini arananyapacak”

İzmirKâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Salih Okur, harita mühendisliğinin mühendislik sektöründeistihdamın en kolay dallardan birisi olduğunu hatırlattı. Kentsel dönüşümsüreçlerinin işlerlik kazandığı bu dönemde harita mühendisliğinin de büyük önemkazandığını açıklayan Dekan Prof.Dr. Okur, “Her türlü imar uygulamaları; baraj,tünel, köprü inşaatı gibi mühendislik projelerinin araziye uygulanması vegayrimenkul değerlerinin belirlenmesi gibi alanlarda harita mühendisleriistihdam ediliyor. Dolayısıyla hem kamuda hem de özel sektörde geniş biryelpazede iş bulabilme imkânı ortaya çıkıyor” dedi. Dekan Prof. Dr. Okur, “İKÇÜ Harita Mühendisliği Bölümümezunlarımız yüzde yüz İngilizce eğitim almış olmanın sağladığı avantajla, buimkânlara sadece yurt içinde değil yurt dışında da sahip olma şansınıyakalayacak” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Arşiv