İzmir'in Amazonları

  • 0
  • 1.046
Yazı Boyutu:

Hiç gol yemeden, en fazla golü atarak ve yenilmeden rekorları eldeederek Türkiye Şampiyonu olan Bostanlıspor Bayan Ragbi takımının başarısı büyüksevinç yarattı.


Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, İzmir'de ilkleri yaşayan ve yaşatan bir kulüpolduklarını, başarılarına ragbideki zaferi de eklediklerini söyledi.
Erboy, "İzmir'e tarihindeki ilk ragbi şampiyonluğunu hediye etmektenson derece mutluyuz. Zafere ezber bozarak, tüm engellere karşın rekorlarkırarak ulaşan ekibime Karşıyaka halkı ve Bostanlıspor ailesi adına teşekkürederim. Zafere, Soma maden faciasının üzüntüsü ve moral yıkık lığına karşınyılmadan, bıkmadan mücadele ederek ulaştılar. Türkiye Şampiyonluğu daanalarının ak sütü gibi helal olsun. Hak ederek sahada kazandılar. Hepsinin birkez daha alınlarından öpüyoruz" dedi.

Erboy, sözlerine şöyle devam etti:
“Kurulması henüz iki ay olmasına karşın, Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesislerininnizami olmayan, en fazla 5 kişinin futbol oynayabildiği mini suni çim sahasındaçalışma yapıp, büyük sahayı Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde gören ve ilkmaçlarının ardından 8 takım arasında Türkiye ikincisi olan ragbi takımımız 2.Yılında tarihi başarıya imza atarak, zafere ulaştı. Bu başarının altında yatangerçek; bilinçli çalışma, sporcu ruhu, arkadaşlık bağlarının gücü, aile desteğive terbiyesi, fair play olgusu ile spor aşkı olduğunu söylemek istiyorum.Şampiyonluğa ulaşan kızlarımızı amazon kadınlarına benzetiyorum. Gerçektenonurlu bir mücadelenin ardından tüm engelleri aşarak, başarının doruğunayükseldiler.”    


Erboy, ragbide önce erkek takımı kurduklarını, ODTÜ'de oynayan Zeynep Yalman'ınönerisiyle bayan ragbi takımını oluşturduklarını, bu aşamada H.Kaya Gücü veLoic Talhouet'in destek ve özverili çalışmalarıyla mesafe aldıklarını ifadeederek, "Emeği geçenleri unutamayız. Onların da bu başarıda katkıları çokbüyük. Hepsine teşekkür borcumuz var" dedi.

İzmir’deki Türkiye Şampiyonası’na çok iyi hazırlandıklarını belirten Erboy,“Takımımız sırasıyla Ankara ODTÜ, İstanbul Pandalar, Kocaeli Üniversitesi,Eskişehir 222, Edirne Trakya ve Samsun 1919’u farklı skorlarla hiç gol yemedenyenerek ipi göğüsledi. Toplam 297 gol attı. Turnuvada bizi şampiyon adayıgöstermeyenlerin yüzünü şampiyona sonunda görmek isterdik. Rekorlarla böyle birzafere ulaşmak bize nasip olduğu için çok mutluyuz. Şimdi hedefimizde AvrupaŞampiyonluğu var. Böyle bir organizasyona gitmek için çaba harcayacağız.Ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Arşiv