İzmir’in gurur tablosu

  • 0
  • 650
İzmir’in gurur tablosu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Altyapısından yetiştirdiği sporcularla, birçok branştaşampiyonluk kovalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2014yılının ilk yarısında da kupa ve madalyaya doydu. İzmir temsilcisi, sadece 6ayda 3 Avrupa şampiyonluğu, 4 Balkan ikinciliği, 10 Türkiye birinciliği, 64’üaltın 148 madalya kazandı. Bedensel engelli halterci İzzettin Kanat ise Türkiyerekoru kırdı.

 

2012 yılında Türkiye’nin en başarılı ikinci spor kulübüseçilen, geçtiğimiz yılı yüzlerce kupa ve madalyayla kapatan İzmir BüyükşehirBelediyesi, bu yılın ilk 6 ayında da fırtına gibi esti. Avrupa şampiyonalarında3 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya alan, Balkan şampiyonalarında 4 kez ikincilikkürsüsüne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyes sporcuları, çeşitli branşlarda 10kez takım Türkiye şampiyonluğu kazandı. 2014’ün ilk 6 ayını 64’i altın 148madalya ile kapatan Büyükşehir, müzesine ise 18 kupa daha getirdi.

 

Altın kız Buse
İzmirli bayan güreşçi Buse Tosun, Polonya’nın Katowicekentindeki Gençler Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyaya uzanırken, minderinyeni yıldızı Ahmet Yıldırım ise Romanya’da + 90 kiloda çıktığı Ümitler AvrupaKupası’nda tüm rakiplerini dize getirmeyi başardı.

Okçulukta Yasemin Ecem Anagöz-Mete Gazoz ikilisi,Slovenya’nın Ljubljana kentinde yapılan Gençler-Yıldızlar Açıkhava AvrupaŞampiyonası'nda altın madalyaya ulaştı. Bilek güreşçi masterlerde Cem Şener,bayan güreşçiler Bediha Gün ve Gamze Durukan ile judocu Çiçek Akyüz de Avrupaikinciliği kürsüsüne çıktılar.

Short trackçi Serdar İltir ile 3 bin metre bayrak yarışçısıİnan Eren, genç judocular Kübra Bayram ile Çiçek Akyüz, Balkan Şampiyonası’ndangümüş madalyayla İzmir’e döndüler. Büyükşehir takımları buz hokeyi, U19 futbol,güreş, okçuluk, görme engelli judo, satranç ve sualtı ragbisinde ise 10 Türkiyeşampiyonluğunun altına imza attı. Bedensel engelli halterci İzzettin Kanat iseKonya’daki Türkiye Şampiyonası’nda 195 kg. kaldırarak kendisine ait Türkiyerekorunu geliştirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv