İzmir Ticaret Borsası, iki önemli konuyu Ankara gündemine taşıdı

  • 0
  • 777
Yazı Boyutu:

İzmir Ticaret Borsası Yönetimi dün Başbakan Yardımcısı AliBabacan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarete Meclis Başkanı Barış Kocagöz, YönetimKurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, muhasip üyeBülent Arman ve Yönetim Kurulu Üyeleri Şeref İyiuyarlar ve Bülent Uçak ileMeclis Başkan Yardımcısı Ömer Gökhan Tuncer katıldı. İTB'nin Ankara gündeminde, pamuğunu lisanslı depoya koyanüreticilerin teşvik edilmesi ve Ziraat Bankası'nın tarımsal kredilerinde artanbürokrasinin azaltılması başta olmak üzere bir dizi önemli konu görüşüldü.

 

İTB Heyeti, ilk ziyareti Bakan Mehdi Eker'e yaptı. BaşkanIşınsu Kestelli, tarımın çağdaş pazarlama tekniklerine kavuşması için çokönemli bir işlevi olan lisanslı depoculuğun bir süre desteklenmesi gerektiğinisöyledi. İTB öncülüğünde kurulan çok ortaklı pamuk lisanslı depoculuk şirketiELİDAŞ'ın da Başkanı olan Barış Kocagöz, tıpkı sertifikalı tohuma destek primiverildiği gibi, pamuğunu lisanslı depoya koyan üreticiye de ilave primverilmesinin, sistemin oturması için büyük katkı yapacağını anlattı. Heyet,ziyarette son dönemde Ziraat Bankası'nın tarım kredileri konusunda büyükzorluklar çıkardığından söz etti. Kestelli, "Üyelerimizden, ZiraatBankası'nın kredi taleplerini bürokrasiye boğduğuna dair yakınmalar arttı. Oysageri dönüşün en yüksek olduğu kredi türünün zirai krediler olduğu çokaçık" dedi.

Bakan Mehdi Eker, lisanslı depoculuğa prim desteğinikendilerinin de istediğini söyledi. Ziraat Bankası kredilerindeki zorluğunplasman yetersizliğinden kaynaklanmış olabileceğini belirten Eker, "Biz,tarım sektöründe çağdaş pazarlama sistemlerinin kurulması ve işletilmesikonusunda İzmir Ticaret Borsası'ndan çok şey bekliyoruz. Çünkü İzmir'de bukonuda büyük bir birikim var" dedi.

 

İTB Heyeti daha sonra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ıziyaret etti. Lisanslı depoculuğa prim desteği ve Ziraat kredilerindeki zorlukbu ziyarette de dile getirildi. Ali Babacan, TOBB seçimlerinin ardındanlisanslı depoculuk sistemine destek konusunu masaya yatıracaklarını, bunun içintüm tarafları bir araya getireceklerini söyledi. Babacan, Ziraat Bankası çiftçikredilerindeki sorunla ilgileneceğini belirtti. Babacan görüşmede, Türkiye'deet fiyatlarının sürdürülebilir düzeyde tutulması için yapılması gerekenlerhakkında Ömer Gökhan Tuncer ve Bülent Arman'la görüş alışverişinde bulundu.

 

Son ziyareti TOBB Başkanı'na yapan İTB Heyeti, lisanslı depoculuk baştaolmak üzere, görüşülen konuları ve gelişmeleri Hisarcıklıoğlu'na aktardı.Heyet, TOBB Başkanı'na gelecek hafta yapılacak Birlik seçimlerinde başarılardiledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv