İzmir Üniversitesi’nde çevre bilinci yüksek iç mimarlara yetişiyor

  • 0
  • 1.040
Yazı Boyutu:

 Çevreye uyumlu mimari tasarımlar yapmak konusunda duyarlıöğrencileri sektöre kazandırmak için çaba sarf eden İzmir Üniversitesi İçMimari ve Çevre Tasarımı bölümü akademisyenleri, öğrencileri ile birlikte BATIBETON’a konuk oldu.  

İzmir Üniversitesi, İç Mimari ve Çevre Tasarımı bölümüöğrencilerinin çevreye uyumlu mimari tasarımlar yapmak konusunda duyarlı olmasıiçin eğitimlerini uzman görüşleri ve teknik geziler ile destekliyor. Öğr. Gör.Yrd. Doç. Dr. Işıl Yıldırım tarafından verilen Yapı Malzemeleri dersikapsamında BATIBETON’a konuk olan ikinci sınıf öğrencileri, yapı malzemelerineilişkin temel kavramlar ve genel terminoloji ile tanışmaları amacıyla, betonmalzemesinin meslek pratiği ile olan ilişkilerini güncel yaşamda görme şansınasahip oldu. 

1986 yılındainşaat sektörünün artan beton ihtiyacının karşılanması ve hazır betonbilincinin yayılması amacıyla ve yüzde 100 Türk Sermayesi ile kurulan BATIBETONfabrikası gezisi süresince öğrencilere, konusunda uzman kişilertarafından çimento, beton üretimi, betonun çeşitleri ve uygulamasında dikkatedilecek hususların yanı sıra bilgisayar teknolojisinin beton test ve ulaştırmakonularındaki kullanımına dair de bilgiler verildi. Malzeme seçiminin mimaritasarım sürecinin önemli bir safhası olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bir binanınyapımında kullanılan malzemeler o binanın fiziksel görünümünü olduğu bulunduğuçevreyi algısal olarak da etkilemektedir. Dolayısıyla öğrencileri teorik bilginin yanı sıra malzemeyle bire birbuluşturmak eğitimin önem bir parçasıdır” dedi. Yıldırım, bu amaçla diğer yapımalzemelerinden ahşap, metal ve cam gibi konularda da teknik gezileryapılacağını sözlerine ekledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Arşiv