İzmir Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

  • 0
  • 493
Yazı Boyutu:

Başarıile geçen eğitim hayatının ardından İzmir Üniversitesi’nin 332 öğrencisi,meslek hayatlarına doğru yeni bir yola çıkmanın mutluluğunu yaşadı.   Eğitimve öğrenim hayatlarını başarı ile tamamlayan ve mesleki kariyerlerine bir adımdaha yaklaşan 332 İzmir Üniversitesi öğrencisi mezuniyet coşkusu yaşadı.

İzmirÜniversitesi 2012-2013 akademik yılı mezuniyet töreni, KayaTermal&Convention’da yapıldı. Fen Edebiyat Fakültesi’nde Amerikan Kültürüve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği ve Matematik-Bilgisayar bölümleri, İktisadive İdari Bilimler Fakültesi’nde İşletme bölümü, Sağlık Yüksekokulu’ndaHemşirelik bölümü ve Meslek Yüksekokulu’nda Çocuk Gelişimi bölümünün ilkmezunlarını verdiği törende mezunlar heyecanlarını aileleri ile paylaştı.Tören, Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Prof. Dr. KayhanErciyeş, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı ve Doğanata Eğitim ve Kültür VakfıBaşkanı Selim Doğanata, Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı, Yargıtay 15. Ceza DairesiÜyesi Güler Dursun, rektör yardımcıları, akademisyenler ve çok sayıdadavetlinin katılımı ile gerçekleştir. 

Hayalleriniz büyükolsun
Mezunlaradına Lisans Birincisi Burcu Barış’ın konuşma yaptığı törende söz alanMütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, sözlerine İzmir Üniversitesikurucusu Necdet Doğanata’yı anarak başladı. İnsanların, geride bıraktıklarıgüzel eserler ile ölümsüzleştiklerini hatırlatan Ali Rıza Doğanata, “Onunprensipleri ve hayat anlayışı bizlere rehber olmaya devam edecek. Onun sarsılmazinancı, yorulmak bilmeyen azmi, öğrenme ve paylaşma hırsı, ülke ve milletsevgisi, milli ve manevi değerlere saygısı, demokrasi ve hoşgörü anlayışı İzmirÜniversitesi’ ne yol gösterecektir” dedi. İzmir Üniversitesi’nin 5 yıl içindesaygın bir marka olarak kendini vakıf üniversiteleri arasında kabul gördüğünübelirten Doğanata, mezunlara seslendi ve “Millet olarak farklılıklarımızı birzaaf değil zenginlik olarak görür, çağın gereklerine uygun her türlü araçlaçalışmaya devam edersek inşallah ülkemiz Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaşmedeniyet seviyesinin de ötesine daha yakın olacaktır. Kurucumuzun dediği gibi;Hayalleriniz büyük olsun, büyük hayalleri olanlar o hedeflere ulaşmak için dahaçok çalışırlar” diyerek sözlerine son verdi. 

İzmir Üniversitesi’niyarınlara siz taşıyacaksınız
MütevelliHeyet Başkanı’nın ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, İzmirÜniversitesi’nin başarılar ile dolu bir yılı daha geride bıraktığını söyledi.Üniversite olarak iş dünyası ile kurulan işbirliklerinin kısa zamanda tümmezunlarına mesleki olanaklar sağlayacağına inandığını belirten Rektör Erciyeş,konuşmasını şöyle sürdürdü:“Sizinelleriniz şifa dağıtacak, adaleti arayanlar sizin ışığınızı takip edecek, işdünyası sizin girişimlerinizle şekillenecek ve ülkemizi yönetecek olan yinesizlersiniz. Bu nedenle, üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda tanıtacakolan da sizlersiniz. Sizler, hem mesleki hem de sosyal başarılarınızlaüniversitemizi bulunduğunuz her ortamda temsil edeceksiniz. Başarılarınız, başarılarımızolarak İzmir Üniversitesi’ni yarınlara taşıyacak.” 

Kepler havaya!
FenEdebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi veMühendislik Fakültesi ile Sağlık Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu’nda eğitimgören 332 öğrencinin mezuniyet belgelerini aldıkları tören sonunda kep fırlatanöğrenciler, mutluluklarını aileleri ile paylaştı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Arşiv