İzmir Üniversitesi’nden yeni işbirlikleri

  • 0
  • 582
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi, Avrupa’nın en geniş ve kapsamlı eğitimkonferansı olan Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği toplantısında Uluslararasıİlişkiler Ofisi temsilcileri Aslı Tanrıöğen ve Tebessüm Yılmaz tarafından temsiledildi.

1989 yılında Amsterdam’da kurulduğu günden bu yana yükseköğretiminuluslararasılaşması için dünyanın dört bir yanında konferanslar gerçekleştirenbirlik, 25 yılında “Geleceği Şekillendirme ve Global Ortaklıklar” başlığı ileİstanbul’da toplandı. Toplantı, uluslararasılaşma çalışmaları çerçevesindeatılımlarını sürdüren İzmir Üniversitesi için önemli bir fırsat oldu. 80’denfazla ülkeden gelen 4 binden fazla katılımcı ile temas kurma şansı bulan İzmirÜniversitesi, yeni işbirliklerinin temelini attı. 

Uzakdoğu atağı
Bugüne kadar Kookmin Üniversitesi ve Keimyung Üniversitesiile ikili işbirliği bulunan İzmir Üniversitesi toplantı sonrasında Kore’denSeoul University, Pusan University, Ewha Womans University ile Japonya’dan iseJ. F. Oberlin University ile ikili işbirliği için görüşmelerini sürdürüyor. Öteyandan 14 Avrupa üniversitesi ile de Erasmus Değişim Programı çerçevesindegörüşmeler devam ediyor. Geçmiş yıllarda Keimyung Üniversitesi’nde biröğrencisi eğitim alan İzmir Üniversitesi, Keimyung Üniversitesi’nden de biröğrenciyi eğitim amaçlı olarak ağırlamıştı. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Arşiv