İzmir ve çevre illeri Fen Bilimleri Enstitüleri İKÇܒde Toplandı

  • 0
  • 736
Yazı Boyutu:

İzmir ve çevre illeriFen Bilimleri Enstitüleri, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi evsahipliğindedüzenlenen platform toplantısında bir araya geldi.

“Akademikçalışmalarda, başarı paylaştıkça artar”
İKÇÜ seminer salonunda gerçekleştirilen toplantıya katılan İzmir KâtipÇelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan platformun önemine dikkatçekerek, “Akademik çalışmalar, başarısı paylaştıkça artan bir yapıya sahip.Paylaştıkça kazanımlar artıyor, hatalar azalıyor. İzmir’deki üniversitelerintek vücut olması başarıya ulaşmalarına yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

“Birlikte çalışaraksinerji oluşturacağız”
Toplantı başkanlığını yürüten İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi RektörYardımcısı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kocabaş ise“Birlikte çalışarak yapacağımız işbirlikleri ile bir sinerji oluşturmakamacındayız. Bu sayede çalışmalarımızı ileri taşıyacak projelergerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

Platform nelerikapsıyor?
Platformda bir araya gelen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Celal BayarÜniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gediz Üniversitesi,İzmir Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek TeknolojiEnstitüsü ve Yaşar Üniversitesi akademisyenleri; ortak ders havuzuoluşturulması, ders alma işlemlerinin hızlandırılması, üniversiteler arasıkredi standartları gibi konularda fikir alışverişlerinde bulundu. Platformüyesi üniversiteler, yapılacak ortak çalışmalar  işbirliği paydasında birleşti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Arşiv