İzmir veteranları bekliyor

  • 0
  • 759
Yazı Boyutu:

Universiade’tansonra İzmir’de yapılacak  en büyük organizasyon olan Avrupa VeteranlarAtletizm Şampiyonası kente yaklaşık 30 milyon Euro  kazandıracak 

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın öncülüğündeyürütülen başarılı lobi çalışmasıyla İzmir’e kazandırılan 19’uncu AvrupaVeteranlar Atletizm Şampiyonası 22-31 Ağustos 2014 tarihlerinde İzmir’i sporunbaşkenti yapacak. Universiade’tan sonra İzmir’de gerçekleşen en büyük spororganizasyonu olan Şampiyona boyunca 20 binden fazla spor sever kente konukolacak.

22. Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nda  13 ülkenin sporcularını konuk eden İzmir,Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası için hazır olduğunu da kanıtlamıştı.Konak Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı şampiyona Avrupa’da da yankıuyandırmış, pistte yaşanan dostluk ise madalyaların önüne geçmişti. Şimdi sıra2014 Ağustos ayında gerçekleşecek olan 19’uncu Avrupa Veteranlar AtletizmŞampiyonası’nda. Geçtiğimiz yıl Almanya’nın Zittau kentinde Şampiyona bayrağınıteslim alan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şunları söyledi:“Bu şampiyona ile İzmir’e sadece 20 bine yakın insangelmeyecek, Türkiye’nin ve İzmir’in muhteşem bir tanıtımı da yapılmışolacak. Otellerimiz, restoranlarımız, kafeteryalarımız dolacak. Taksiciesnafımız  iş yapacak. Kordon, Kemeraltı, Güzelyalı ve Alsancak gibisemtlerindeki esnafımız da önemli gelirler elde edecek. Yetkililerinsöylediğine göre etkin bir katılımla İzmir’in sadece bu şampiyona kanalı ile 30milyon Euro’ya yakın bir gelir elde etmesi mümkün.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv