İzmirli Aşıklar Bornova’da buluşacak

  • 0
  • 1.088
Yazı Boyutu:

BornovaBelediyesi’nin İzmir Halk Aşıkları Derneği işbirliği ile 3’üncü kezdüzenleyeceği Geleneksel Aşıklar Bayramı Cuma günü yapılacak. DoğanlarPazaryeri’nde gerçekleştirilecek etkinlikte İzmir’in dört bir yanından gelecekaşıklar hem çalıp, hem söyleyecek. En heyecanlı anlar ise atışmalar sırasındayaşanacak.

İzmirli aşıkların sesleri yine Bornova’da yankılanacak.Bornova Belediyesi’nin İzmir Halk Aşıkları Derneği işbirliği ile 3’üncü kezdüzenleyeceği Geleneksel Aşıklar Bayramı’nda renkli görüntüler ortaya çıkacak.Vatandaşlar, Doğanlar Pazaryeri’nde 16 Ağustos 2013 Cuma saat 19.00’dabaşlayacak etkinliği ücretsiz olarak izleyebilecek. Anadolu kültürünün enönemli öğelerinden olan aşık geleneğini tanıtmak ve yaşatmak amacıylagerçekleştirilecek organizasyonda ilk olarak çıraklar, ardından 5’i kadın olmaküzere 26 usta halk ozanı sahneye çıkacak. Özellikle aşıkların üçerli olmaküzere beş grup olarak yapacağı atışmalar ilgiyle izlenecek. Atışmaların yanısıra söylenecek türküler de geceye ayrı bir renk katacak.

İzmir’in dört bir yanından gelecek aşıkların özel ‘BaşkanSelamlaması’ ile karşılayacağı Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil OkyaySındır, halk ozanlarının Anadolu Kültürü’nün en önemli parçalarından biriolduğunu söyledi. İzmirlileri Doğanlar Pazaryeri’ndeki etkinliğe davet eden Sındır,‘‘Coşku dolu bir etkinlik olacak. Gelenlerin büyük keyif alacağından eminim’’diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv