İzmirli basketçinin Dünya Zaferi

  • 0
  • 632
İzmirli basketçinin Dünya Zaferi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sokak basketbolunun en iyilerini buluşturan Red Bull King ofthe Rock turnuvasının dünya finali, 23 ülkeden 32 finalistin katılımıyla 06Eylül’de Tayvan’ın Samasana Adası’nda gerçekleştirildi. Türkiye’yi finaldetemsil eden Kıvanç Dinler, dünyanın en iddialı sokak basketbolcularını yenerek‘Red Bull King of the Rock’ unvanını kazandı.

6 Eylül’de Tayvan’daki Samasana Adası’nda beşinci kezdüzenlenen Red Bull King of the Rock, ilk kez Amerika Birleşik Devletleridışından gelen bir sporcu tarafından kazanıldı. 2010’dan beri dünya finalleriABD’deki Alcatraz Adası Hapishanesi’nde yapılan, bu sene ise Tayvan’dakiSamasana Adası Hapishanesi’ne taşınan basketbol turnuvası Red Bull King of theRock’ın dünya finalinde Türk sporcu Kıvanç Dinler, sırasıyla Azerbaycan,Tayvan, Gürcistan ve Dominik Cumhuriyeti'nden gelen rakiplerini yenmeyibaşararak şampiyon oldu. Bu özel zafere imza atan Türk basketbolcu, ödülünü NBAyıldızı Harrison Barnes'tan aldı.

Tecrübeli bir sporcu olan Kıvanç Dinler kariyerini İzmir'debasketbol koçu olarak sürdürüyor. 1977 doğumlu isim, son üç yıldır Red BullKing of the Rock'a katılıyordu. Bir zamanlar Efes Pilsen altyapısında ter dökenDinler bir dönem Amerikan Kolej Ligi'nde (NCAA) de oynadı.

Kıvanç Dinler şampiyonluğunun ardından şu değerlendirmedebulundu: “Turnuvayı, ilk kez Amerika dışından gelen bir sporcu olarak kazandım,çok mutluyum. Kazanmamı tecrübe ve dayanıklılığıma borçluyum.”

Turnuvanın ruhuna uygun Türkiye final mekânı Tarihi SinopCezaevi
Red Bull King of the Rock’ın Türkiye finali ise 28Haziran’da Tarihi Sinop Cezaevi’nde gerçekleştirilmişti. Cezaevinin bahçesinekurulan potalarda oynanan maçlarla turnuva ruhuna uygun bir final heyecanıyaşatan etkinlik, İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa’da yapılan şehir elemelerindebaşarılı olan 32 erkek, 8 kadın sokak basketbolcusu ter dökmüştü.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kuzey Ege Spor Oyunları 20 Mayıs’ta Aliağa’da Başlıyor

İlk düdük çaldı

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Arşiv