İzmirli kızlar bir destan daha yazmaya hazırlanıyor

  • 0
  • 656
Yazı Boyutu:

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan 10Ekim Perşembe günü saat 19.00’da Alsancak Stadında oynanacak olan karşılaşmaya tüm İzmirlileri davetetti. UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarından Konak Belediyespor- RTP Unia Raciborzkarşılaşmasında İzmirli kızların Avrupa’da bir destan daha  yazmaya hazırlandığını belirten BaşkanTartan, kadın-erkek tüm İzmirlilerden destek istedi. Başkan Tartan 15 binkişilik Alsancak Stadı’nda tribünlerde boş yer bırakmadan kadın futbolkarşılaşmasında bir ilk yaşatarak seyirci rekoru kırmak istediklerini söyledi.              

UEFAŞampiyonlar Ligi ön eleme maçlarından üç maçta üç galibiyet alarak çıkmayıbaşaran ilk Türk kadın futbol takımı unvanını kazanan Konak Belediyesporbirinci turdaki rakibi Polonya’nın RTP Unia Raciborz takımı  ile Alsancak Stadı’nda karşı karşıya gelecek.Rövanş, 17 Ekim Perşembe günü Polonya’nın Raciborz kentindeki Osir Stadı’ndaTSİ 15.00’de  oynanacak. KonakBelediyespor  turu geçmesi durumunda; ApollonLimassol LFC (Kıbrıs Rum Kesimi) ile SV Neulengbach (Avusturya) eşleşmesiningalibiyle kasım ayında mücadele edecek            

KonakBelediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, şanslı bir kura çektiklerini çeyrek finalioynamak  için mücadele edeceklerinisöyledi. Konaklı kızlar ise, iddialı olduklarını belirterek, kuralardakarşılarına kim çıkarsa çıksın turları geçerek Avrupa Şampiyonluğunuhedeflediklerini söylediler. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan,” KonakBelediyespor; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi ülkemizi Avrupa’datemsil ediyor. Belediye kadın futbol takımımız Türkiye’nin ve İzmir’in çağdaşyüzünü bu şampiyonlar ligi süresince en iyi şekilde dünyaya gösterdi” dedi.Başkan Tartan şöyle devam etti:             
“UEFAŞampiyonlar Ligi’nde Konak Belediyespor olarak tarih yazdık. Kadınfutbolcularımız üç takımı da yenerek gruptan lider olarak çıktılar. BuTürkiye’de bir ilk. Tarih yazmakla kalmadık gönüllerin de şampiyonu olduk.Türkiye’nin 0.93 olan ülke puanını şu an çok daha yukarı seviyelere çıkardık.Kızlarımız aynı zamanda çok duygusal bir olaya da imza attılar. Biriktirdikleriparalarla çeşitli hediyeler alarak, Saraybosna’daki Çocuk Esirgeme Yurdu’ndakalan yetim çocuklara götürdüler. Hepimizin gözlerini yaşarttılar. Çünkü bumanevi duygu ve güzellik İzmirli kızlarımıza çok yakıştı. Onlar İzmir’infarkını bir kez daha ortaya koydular. Bizleri gerçekten çok mutlu ettiler.Sadece şampiyon oldukları, Şampiyonlar Ligi’nde en iyi 32 takım arasına kalarakdestan yazdıkları için değil; aynı zamanda herkese insanlık dersi verdikleriiçin kızlarımızın gözlerinden öpüyorum. İzmirliler ile 10 Ekim Perşembe günüsaat 19.00’da Alsancak Stadı’nda buluşacağız. Bu tarihi güne hep birliktetanıklık edeceğiz.”     
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Arşiv