İzmirli Yazardan Okurlarına Hediye

  • 0
  • 1.247
Yazı Boyutu:

İzmirli gazeteci yazar Gülşah Elikbank’tan okurlarına yılbaşı hediyesi gibi bir öykü. Kırmızıkedi Yayınevi tarafından hazırlanan Kar izleri Örttü adlı öykü seçkisinde Elikbank, ‘Hesaplaşma’ adlı öyküsüyle yer aldı.
 
Kar, cinayet ve yılbaşı kelimelerinde yola çıkılarak yazılan öykülerde, 20 yazar, 20 farklı öykü kaleme aldı. Deneyimli yayıncı İlknur Özdemir’in yayına hazırladığı seçki, birçok önemli yazarı aynı kitapta topladı. Hakan Günday, Yekta Kopan, Tuna Kiremitçi, Sibel Oral ve Doğu Yücel gibi yazarlar seçkide buluştu. Yazarlar bu seçkiyle, aynı kelimelerle yola çıkarak nasıl bambaşka öyküler yarattıklarını okurlarına göstermiş oldular.
İzmirli yazar Gülşah Elikbank, seçkiye katıldığı Hesaplaşma adlı öyküsünde, yeniyaşına girerken geçmişinin hayaletleri, annesinin gölgesi ve pişmanlıkların yansımalarıyla yüzleşen bir genç kadının portesini, umulmadık bir karşılaşmanın ışığında çizdi. Kırmızı Kedi yayınevi etiketiyle Kar İzleri Örttü adını alan seçki, bugünden itibaren raflarda yerini aldı. Elikbank, kendisinden yeni bir roman bekleyen okurlarına, kısa bir öyküyle de olsa, bir yeni yıl hediyesi vermek istediğini belirtti ve yeni romanının yaz başında okurlarının karşısına çıkabileceğinin müjdesini verdi. Gülşah Elikbank, Günebakan Üçlemesiyle ülkemizin ilk fantastik seri yazan kadını olmuş, Aşkın Gölgesi romanıyla da Arap dünyasının ilgisini çekmeyi başarmıştı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv