Kabakçıoğlu sergisi İzmirlilerle buluştu

  • 0
  • 930
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Neşe ve KarikatürMüzesi,  2 yıl önce hayatını kaybedenünlü karikatürist, mimar aynı zamanda ressam olan Güngör Kabakçıoğlu’nunsergisine ev sahipliği yaptı.

Öğrencisi karikatürist Emre Yılmaz,sanatçının ailesiyle bağlantı kurarak Kabakçıoğlu’nun ilk profesyonel karikatürlerini yaptığı İzmir’de birsergi açtı. Yurtiçi ve yurtdışından 56 karikatürcü, Güngör Kabakçıoğlu’nunportresini çizerek Yılmaz’a gönderdi. 6 aylık süreçte gelişen çalışmada ortayagüzel sonuçlar çıktı. 2 sene önce hayatını kaybeden Kabakçıoğlu’nun ölümündenbu yana, öğrencisi Emre Yılmaz’ın projesiyle ortaya çıkan eserlerin İstanbul,Antalya’dan sonraki durağı İzmir oldu.

Kabakçıoğlu’nun İzmir Neşe ve KarikatürMüzesi’ndeki sergi açılışını Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Serpil Güngör,Emre Yılmaz ile aile bireylerinden kızı Zeynep Minkari, oğlu Ömer Kabakçıoğluve kardeşi Sabiha Göncü yaptı. İzmirli karikatüristler de sergiye katıldı.

‘Değerli ustamı eserleriyle yaşatacağım’
Karikatürist Emre Yılmaz “Güngör hocamçok farklıydı. Kendisinin üzerimde emeği çoktur. Hayatı boyunca binlerceinsanın karikatürünü yapmıştı. Ben de onun anısına dünya çapında birçokkarikatüristten hocamın portrelerini çizmesini istedim. 3 ayrı yerde GüngörKabakçıoğlu portre karikatürleri sergilendi. İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi’ndeise 26 portresini sergiledik. Ailesine bana verdiği destekten dolayı teşekkürederken aynı zamanda bize kapılarını açan Konak Belediyesi’ne ve değerliBaşkanı Dr.Hakan Tartan’a  çok teşekkürediyorum” dedi.

Zeynep Minkari ise duygularını şöyle ifadeetti : “2 sene önce babamı kaybettik. Çok geçmeden Emre arayıp böyle birprojesi olduğunu söyledi. Bu zamana kadar babam hep başkalarınınkarikatürlerini çizdi. Bu kez babamı başkaları çizecekti. Ailem ve ben çokmutlu olduk. Emre Yılmaz’a ne kadar teşekkür etsek az. Babamı bu eserlerle birkez daha andık. Konak Belediyesi’ne de bizleri burada ağırladığı için çok teşekkürediyorum”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv