Kadınlar köyde iş kuracaklar

Kadın ve gençlerden oluşan topluluk liderlerinin yetiştirilmesini hedefleyen Döngü Kooperatifi’nin İzmir’in Tire ilçesine bağlı Kahrat Köyü’nde düzenlediği “Kırsalda Kadın Girişimciliği” eğitimi büyük ilgi gördü.

  • 0
  • 360
Kadınlar köyde iş kuracaklar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2018 yılında İzmir’de kırsaldaki kadınların ve gençlerin konumunu güçlendirerek kırsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla kurulan Döngü Kooperatifi, tarımsal üretimin desteklenmesi ve güçlendirilmesi, köylünün topraklarını işlemeye devam etmesi için çözümler ve modeller sunmaya devam ediyor. Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen Döngü Kooperatifi, keten bitkisi odağında sürdürülebilir tarımsal yaklaşımları uygulayabilme ve iklim koşullarına dayanıklı tarımsal gelir modelleri geliştirebilme becerilerine sahip kadın ve genç topluluk liderleri yetiştirilmesini hedefliyor.

“Sürdürülebilir Tarım ile Kırsalda Kadın Liderler: Ketenin Döngüsü” projesini hayata geçiren Döngü Kooperatifi, “Kırsalda Kadın Girişimciliği” konulu eğitim çalışmasını gerçekleştirdi. Tire’ye bağlı Kahrat Köyü’nde iki gün süren eğitim, Bizbizze Kadınlar İçin Fikir ve Destek Derneği işbirliğinde yapıldı. Girişimcilik Uzmanı Özden Anık Tekir, hayalden karar verme aşamasına, araştırmadan hayata geçirmeye kadar iş kurarken her adımda nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Eğitmen Tekir’in gerçekleştirdiği atölye çalışmasına katılan kadınlar, ekipler kurarak geliştirdikleri i iş modellerini anlattılar. Proje sonunda hayalin gerçeğe dönmesi için kadınlara destek verilecek.

Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazanan proje, Tire’nin Kahrat köyünde gerçekleştirilecek “Tohumdan Hasata Keten Tarımı” eğitimi ile devam edecek. Köydeki kadınlar, keten üretimi konusunda hem teorik bilgi alacaklar, hem de tarlada ekilen keten bitkilerinin gelişiminin tüm aşamasını sahada öğrenecekler. Bu proje ile kuraklık sorunu ile karşı karşıya olan bölgede susuz yetişen alternatif bir tarım ürünü olan keten bitkisi konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv