Kadınlardan patronluk yarışı

  • 0
  • 712
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi,İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle bir kez daha ücretsiz girişimcilik eğitimidüzenledi. 100 bin liralık devlet desteğiyle kendi işyerini açmak isteyenlerakın etti, kontenjanın tam 3 katı talep geldi. Girişimci olmayı düşleyenlerinbüyük bölümü ise kadınlardı...

Gediz Üniversitesi, İzmir’in girişimcilik okulu gibiçalışıyor. İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen “Girişimcilik ProjeDestek Programı”nın adresi yine Gediz... Bu kapsamda yıl sonuna kadar 600 kişiücretsiz eğitime alınacak. 70 saatlik programı bitirenler, 30 bin lirası hibeolmak üzere toplam 100 bin liralık devlet desteğinden yararlanarak kendiişyerini kurabilecek.

İşsizlere kurs süresince günlük 20 TL harçlığın verildiği,ayrıca SGK primlerinin de ödendiği eğitim yine yoğun ilgi gördü. İlk etaptaki350 kişilik kontenjan için tam 3 katı başvuru yapıldı. Gelenlerin büyükbölümünü kadınlar oluşturdu. Elemeyi geçerek eğitim hakkı kazananlarınneredeyse tamamına yakını da hanımlar oldu.

Çoğunluğu kadın kursiyerler, girişimcilik, yaratıcılık, işgeliştirme, pazar araştırması, pazarlama, üretim, yönetim, iş planlama vefinans konularında ders görüyor. Başarıyla tamamlayanlar sertifika almaya hakkazanacak. Bu belgeyle İş-Kur’a gidenler, KOSGEB hibesiyle hayallerini süsleyenişyerini açma şansı yakalayacak. “Girişimcilik Proje Destek Programı”nakatılmak isteyenlerin, Gediz Üniversitesi Çankaya Yerleşkesi’ne başvurmasıgerekiyor. Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi GESEM’in (0232) 355 00 15numaralı telefonundan da bilgi alınabilir.

Sosyal sorumlulukprojesi
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, bu eğitimi bir sosyalsorumluluk projesi olarak gördüklerini ve desteklediklerini açıkladı, “Halklabütünleşen, çevresine değer katan, yeni ufuklar açan bir üniversite hedefledik.Farklı yaşlardan ve mesleklerden katılımcıların yer aldığı program, buamacımızın bir göstergesidir. Toplumla bütünleşmemizi sağlayan pek çok projemizolacak” dedi.

Prof. Dr. Çevik, ülkemizin daha çok girişimciye ihtiyacıbulunduğuna işaret etti, özellikle de kadınların ilgisinin sevindirici olduğunusöyledi. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah sözlerini şöylesürdürdü:

Daha güçlü Türkiye için
“Ekonomimizin güçlenmesi, kişi başına düşen gelirin yükselmesi ve deişsizliğin azalması girişimci sayımızın artmasına, yeni yatırımlara bağlı.Girişimcilik Proje Destek Programı’na bu nedenle özel önem veriyoruz. Bu eğitimsayesinde önümüzdeki dönem iş dünyamızda yeni girişimciler göreceğiz, ne mutluki önemli bölümü kadın olacak. Cesaretleri ve sergiledikleri girişimcilikörneği nedeniyle kadın kursiyerlerimizi kutluyorum. Her birinin istihdamsağlayan, vergi ödeyen, ekonominin çarklarını döndüren işletmeler kuracağınayürekten inanıyorum. Gediz Üniversitesi olarak bu başarının bir parçası olmanında mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumumuza girişimcilik ruhu aşılamaya devamedeceğiz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Arşiv