Kalbinizi Ciddiye Alın

  • 0
  • 579
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi,Hipertansiyonla Mücadele Derneği İşbirliğiyle kalp hastalıklarıyla ilgilibilgilendirme ve ön kontrollere yönelik kampanya başlattı. Karşıyaka Belediyesigirişinde başlatılan kampanyaya 24 Şubat’a kadar katılan herkesin ücretsizolarak tansiyonu ölçülecek, ritim kontrolleri yapılacak, obeziteye karşı vücutkompozisyonu (yağ-kas ve sıvı dengesi) kontrolleri yapılarak, bilgikitapçıkları dağıtılacak.  

Kardiyovaskülerhastalıklar konusunda halkın bilinçlenmesinin önemli olduğunu belirtenHipertansiyonla Mücadele Derneği Başkanı, Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. İstemihan Tengiz, “Karşıyaka Belediyesi işbirliğinde örnek bir çalışmabaşlattık. Öncelikle halkımızın bilinçlenmesinin arttırılması için mücadeleedeceğiz. Kalp hastalıkları ve bağlı olan etkenlere karşı bilinç düzeyi nekadar artarsa hastalıklardan korunmada da o kadar başarı sağlanır. Küçükanketler ile bilgiler toplayıp ön kontroller yapıyoruz. Riskli olabilecekdurumları kişilere bildirerek uzmanlara yönlendiriyoruz. Derneğimiz 1988yılında İzmir’de kuruldu, ancak geçen süre içinde önemli çalışmalar yaparakDünya Hipertansiyon Kongresi’ni ülkemizde gerçekleştirdi. Karşıyaka Belediyesiişbirliğinde, Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu, İzmir Üniversitesi TıpFakültesi ve Medical Park Hastanesi destekleriyle kampanyamızı başlattık. Hergün saat 10.00-16.00 arası kontrollerimizi yapıyoruz “ dedi. 

Kampanyanın ikinciayağında ise her hastalığa yönelik uzmanların katılacağı seminerler olacağını hatırlatanProf. Dr. Tengiz, “Buradaki kontrollerde riskli bulduğumuz kişileri seminerleredavet ederek daha ayrıntılı bilgiler vereceğiz. Herkesin kalbini ciddiyealmasını ve sağlığını koruyabilmesi için yeterli bilgilerle donatılmasınıarzuluyoruz. Bize bu konuda en büyük desteği veren Belediye Başkanımız SayınCevat Durak’a teşekkür ederiz“ diye konuştu.    
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Arşiv