Kalıcı kilo vermek için yaşam tarzınızı değiştirin

  • 0
  • 1.288
Yazı Boyutu:

İzmir Özel EgepolHastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Üçkaya Türkhalkının yüzde 50'ye yakınının obez olduğuna dikkat çekerek, kilo vermek içinyaşam tarzı değişikliği yapılması gerektiğini söyledi.

Günümüzde yüksek kalorili yiyeceklere ulaşmanın daha kolayolması ve fiziksel aktivitenin de buna paralel olarak azalmasının kilo almayaneden olduğunu söyleyen Doç. Dr. Gökhan Üçkaya, sadece egzersizle kiloverilemeyeceğini; kalıcı kilo vermek için tıbbi beslenme programlarının dauygulanması gerektiğini söyledi.

Üçkaya, “Gıdalarda tatlandırıcı olarak kullanılan Fruktoz,üretim maliyetleri açısından ucuz olduğu için tercih ediliyor. Ancak Fruktozlugıdalar aşırı kilo almada önemli bir sebep oluşturuyor” diye konuştu.

Aşırı karbonhidratlı ve fast food tarzı beslenmenin heryaştan kilolu bireyler yarattığını ve obezite yaşının giderek düştüğünü ifadeeden Doç. Dr. Gökhan Üçkaya “Günlük ihtiyacımız bin 200 kaloriyi geçmiyor.Fakat bunun çok daha fazlasını alıyoruz. Kalıcı kilo vermek için yaşamtarzınızı değiştirmeniz gerekiyor. Öncelikle mümkün oldukça ulaşımı yayanolarak yapmalısınız. Üst katlardan inerken asansör yerine yürümeyi tercihetmelisiniz. Tabakların çapını küçültmelisiniz. Normal çatal kaşık yerine tatlıçatal kaşığı kullanmalısınız” diye konuştu.

Doç. Dr. Gökhan Üçkaya, sağlıklı ve kalıcı kilo vermekisteyenlerin beslenme uzmanı ve hekim kontrolünde tedavi olması gerektiğini desözlerine ekledi.

Mideyi Çok YemeğeAlıştırmayın
Tıbbi ismi “Ghrelin” olan açlık hormonunu kontrol almakgerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Üçkaya,“Daha çok yedikçe doyma sınırımızı yükseltiyoruz. Porsiyonları küçülterek,mideyi daha az yemek yiyerek doymaya alıştırmak gerekiyor. Hasta bize ilkgeldiğinde metobolik check up yapıyoruz. Kilo almasına neden olan nedenleriortaya çıkartarak tedavi uyguluyoruz. İlk aşamada kalori kısıtlama tedavisigerçekleştiriyoruz. Gerekirse ilaç tedavisine de başlayabiliyoruz” ifadelerinikullandı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv