Kan şekeri tıbbi beslenme ve egzersiz ile normal değerlerde tutulabiliyor

  • 0
  • 1.648
Yazı Boyutu:


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafındanMuhittin Erel Amfisi’ nde düzenlenen  11.Ege Diyabet Günlerinde gebelikte karşılaşılan diyabetle ilgili bilgi verildi.

Prof.Dr. Abdurrahman Çömlekçi’nin yönettiği etkinlikte Endokrinoloji Bilim DalıÖğretim Üyesi  Prof. Dr. Gökhan Özgengestasyonel diyabet, tanı ve tedavileri başlıklı sunumu yaptı. Prof. Dr. Özgen,“Gestasyonel diyabet, gebeliğin en sık rastlanan komplikasyonlarından biridir’’dedi.

Prof.Dr. Özgen; “Bu hastalık sadece gebelik sırasında ortaya çıkan bir diyabettürüdür. Gebelik sırasında diyabetin çıkmasının en önemli sebebi ise;plesentadan salgılanan diyabetik hormonudur. Gestasyonel diyabeti olanlarınyüzde 82 ile 93'ünde kan şekerleri tıbbi beslenme tedavisi ve egzersiz ilehedef değerlerde tutulabilmektedir. Gebeliğin erken döneminde diyabetin erkentanınması makrosomi ve konjenital malformasyonların gelişmemesi açısındanönemlidir” diye konuştu.

Prof.Dr.Rüksan Çehreli, Doç. Dr. Emel Özer ile Uzman Diyetisyen Simge Yılmaz, sunumlarınıyaptı.    
 
GÜVEN veDOSTÇA İLİŞKİ ÖNEMLİ
Güven ve dostluk ilişkisinin önemine değinen UzmanDiyetisyen Simge Yılmaz, “Diyabet hastalarını dinlemeli ve onlar için önemliolanın ne olduğunu anlamalıyız. İhtiyacı olan değişiklikleri yapabilmesi için güvenduygusunu değerlendirmeliyiz. Kendi kendine diyabet yönetiminde, doğru seçimleryapabilmesi için onu nasıl güçlendirebilirim diye, her diyabetli için,kendimize sormalıyız’’  diye konuştu.
  İZMİR(Ege Ajans/Semih Uyar-Fatma Fazilet Demirel)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv