Kandeydi'den 7 madalya

  • 0
  • 932
Yazı Boyutu:

 2014 yılında İzmir’de gerçekleştirilecek olan Veteranlar Avrupa Şampiyonası’nın  provası niteliğindeki 9. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda  Hikmet Kandeydi yedi  madalya birden kazandı. 81 yaşındaki Hikmet Kandeydi ülkemize 5 Altın  (yüksek atlama, sırıkla yüksek atlama, pentatlon, 60 m engel, 3 adım atlama), 1 gümüş( cirit atma) 1 bronz (uzun atlama) madalya ve toplam 7 madalya kazandırarak kırılması güç bir rekora da imza atmış oldu.
 
İspanya'nın San Sebastian şehrinde gerçekleştirilen şampiyonada beş Avrupa Şampiyonluğu birden elde eden Kandeydi’yi kutlayan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan,  Universiade'tan sonra İzmir'de yapılacak en büyük organizasyon olan 2014 Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası ile kente yaklaşık 30 milyon euro katkı sağlanacağını söyledi.
Spor ekonomisi ile  İzmir'e sadece 20 bine yakın insanın gelmeyeceğini, bunun yanında Türkiye'nin ve İzmir'in muhteşem bir tanıtımın da yapılacağına değinen Başkan Tartan,” Taksici esnafımız iş yapacak. Kordon, Kemeraltı, Güzelyalı ve Alsancak gibi semtlerdeki esnafımız da önemli gelirler elde edecek. Yetkililerin söylediğine göre etkin bir katılımla İzmir'in sadece bu şampiyona kanalı ile 30 milyon euro’ya yakın bir gelir elde etmesi mümkün" diye konuştu.
             
Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye Hikmet Kandeydi ile büyük bir gurur yaşadı. 81 yaşındaki dünyaca ünlü İzmirli atlet, yüksek atlama, sırıkla yüksek atlama, pentatlon, 60 m engel, 3 adım atlamada beş altın ,  cirit atmada bir gümüş ve uzun atlamada da bir bronz madalya kazandı.
Türk heyeti beş kez  İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan söyledi. Şampiyonada 80 yaş erkeklerde; cirit atmada 25,36 m ile gümüş  madalya, üç adım atlamada gümüş madalya, uzun atlamada 3,16 m ile bronz madalya kazanan atletlerimiz  azim ve inançlarıyla herkese örnek oldular.
Salon şampiyonası'na 19 kişi ile katılan İzmir masterler "EXPO 2020 İZMİR" tanıtımı için de çalıştılar. 51 ülkeden 3375 veteran atletin katıldığı ve on bin kişiye hizmet veren tanıtım çadırlarında Konak Belediyesi’nin desteği ile hazırlanan "EVACS 2014  İZMİR" kitapçıkları, büyük ilgi gördü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv