Kaneviçeli oyun

  • 0
  • 579
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ni ‘8Mart Dünya Kadınlar Günü’ heyecanı sardı. Bugüne kadar 14 oyun ortaya koyanBornovalı Kadınlar yenisi için gün sayıyor. Bu yıl Turgut Özakman’ın yazdığı‘Kaneviçeli Oyun’ adlı eseri sahneleyecek olan Bornovalı kadınlarperformanslarıyla profesyonel tiyatrocuları aratmıyor 

Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle özelbir tiyatro oyunu ortaya koyan Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ndehazırlıklar sürüyor. Bu yıl Turgut Özakman’ın yazdığı ‘Kaneviçeli Oyun’ adlıeseri sahneleyecek olan Bornovalı kadınlar performanslarıyla profesyoneltiyatrocuları aratmıyor. 

Çamdibi çok katlı pazaryeri üzerindeki NedretGüvenç Sahnesi’ndeki provalar büyük bir ciddiyetle devam ediyor. Suzan Kaya,Gül Aydoğdu, Melike Gündoğdu, Semra Uruf, Seçil Buran ve Ayşe Çam’dan oluşan 6kişilik oyuncu kadrosunu Gülizar Taşkın hazırlıyor. Aldıkları diksiyoneğitiminin ardından tamamı ilk kez sahneye çıkacak olan kadınlar, seyirci ilebuluşmak için gün sayıyor. 

Üç perdelik oyunda; günlerini konaklarındakaneviçe işleyerek geçiren birisi evlendikten kısa bir süre sonra kocasınıyitirmiş, ikisi hiç evlenmemiş ve yaşama sırtlarını dönmüş üç yaşlı kız kardeşile içerisinde bulundukları tutucu ve bağnaz çemberi kırmaya çalışan genç birkızın öyküsü anlatılıyor. 

Bornovalı Kadınların ÇamdibiNedret Güvenç Sahnesi’nde 8 Mart saat 14.00’de izleyiciyle buluşacağınıhatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Kaneviçelioyun Bornava Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin sahneye koyduğu 15. tiyatroeseri olacak. Bu merkezimin danışmanlık hizmetinin de ötesinde ne kadar üretkenolduğunu gösteriyor’’ diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv