Kanser tedavisinde 3 ayda yapılabilen tedavi 15 güne kadar inebiliyor

  • 0
  • 951
Yazı Boyutu:


Ege Üniversitesi Kanser Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafındandüzenlenen “18. Ege Onkoloji Günleri”  kapsamındauluslararası Nanotıp Sempozyumu Ege Üniversitesi Muhiddin Erel Amfisinde devamediyor.

ABD Illions Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hayat Onyuksel kansertedavisinde ilaç direncinin üstesinden gelmek için nano sistemin kullanımınayönelik bir sunum yaptı. Kanser ilaçlarının belli bir süre kullanıldıktan sonravücudun ilaçlara karşı gösterdiği direncin nanoteknoloji ile kırılabileceğiniifade etti.
Texas üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Bülent Özpolat kanser hücrelerinin hızlı tedavisi hakkında bilgi verdi.  “ Tümörün uyutulması nanoteknoloji ilegittikçe daha imkanlı hale geliyor. Bu kanserli hastalar için ciddi bir umutışığı sayılabilir” dedi.
 

GoetheÜniversitesi katılımcısı Prof. Dr. Jorg Kreuter “Nanopartiküller kullanılarakkan-beyin bariyerinden ilaç geçişi ve dağıtımı” konulu sunumunda nanopartiküllerinkanser ilaçlarıyla birlikte kullanımı sonucunda tümörün 3 ayda gösterdiğiiyileşmenin 15 güne kadar inebildiğini ifade etti.
İZMİR(Ege Ajans/Ayşegül Doğru)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv