Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde Barok Günleri başladı.

  • 0
  • 806
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz yılkigösterilerde büyük ilgi gören “Karşıyaka Barok Günleri”nde ard ardagerçekleşecek konserlerin ilkin de dünyanın en ünlü barok sopranolarından EmmeKirkby Karşıyakalı sanatseverlerle buluştu.  

“BarokGünleri”nin Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’ndeki ilk gecesinde, ünlüsoprano Kirkby’nin yanı sıra, Londra Barok Grubu’nun kurucularından kemanustası İngrid Seifert de ülkemizde Barok müzik yapan tek topluluk olan “İzmirBarok” ile birlikte sahne aldı. Soprano Linet Şaul, barok kemanda HakanÖzaytekin, viola da gambada Bülent Oral, Barok flüt Atilla Oral ve çembalodaFrica Fossi’den oluşan  “İzmir Barok”grubu dünyaca ünlü sanatçılarla birlikte Karşıyakalılara unutulmayacak bir geceyaşattı. “Barok Tınılar” ismiyle gerçekleşen açılış konserinde Luly,Frescobaldi, Gervaise, Purcell, Monteverdi, Bach ve Greene gibi Barok dönembestecilerin eserleri seslendirildi. 

2. Karşıyaka BarokGünleri’nin ikinci konserinde Macaristan’dan konuk bir grup sahne alacak. Budapeşte Contraston Barok Müzik Topluluğu,16 Ocak 2014 Perşembe günü saat 20.00’de Karşıyakalı sanatseverlere “Barok Çeşitlemeler” başlığıyla farklıbir gece yaşatacak. Kontralto JuditRajk’a, barok kemanda Gabor Csonka,barok viyolada Gyula Mohacsi ve başklarnette Horia Dumitrache eşlikedecek. Çok özel bir ses olan kontralto Rajk; Bach, Vivaldi, Caldara veHandel’den opera aryaları seslendirecek. 

2. Karşıyaka BarokGünleri yine seçkin bir konserle son bulacak. 20 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 20.00’de Soprano Dorothee Mields, lute ve klasik gitarustası Diego Leveric, viola dagambada Bülent Oral, ülkemizinyetiştirdiği önemli barok flütçülerinden NihanAtalay ve çembaloda Erica Fossi’denoluşan Barok Teller Grubu, “Barok Müzikten Örnekler” başlığıylayine özel bir konsere imza atacaklar. Alman, İtalyan, Hırvat ve Türksanatçılardan oluşan grup, barok çalgıların tanıtımını yapacak ve Gervaise,Handel, Leclair, Kapsberger, Strozzi, Scarlatti gibi barok bestecilerin arya veçalgısal müziklerini seslendirecek. 

Konserlerindavetiyeleri Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden teminedilebilinir. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv