Karşıyaka'da Ata'ya yakışın anma konseri

  • 0
  • 646
Yazı Boyutu:

Karşıyaka’nın enbüyük salonlarından biri olan Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu ilklere sahne oldu.Türkiye’de ilk kez Türk Sanat, Türk Halk ve Çok Sesli koro aynı sahnedeşarkılar söyledi. “3 Korodan Ata’yı Anma Konseri”nin finalinde ise, Andımıziçin yapılan beste ilk kez seslendirildi.  

KarşıyakaBelediye Konservatuarı’nın Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ile Çok SesliKorosu Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda muhteşem bir Ata’yı Anma Konseriverdi. Konserin ilk bölümünü, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel de izledi. Binkişilik salonun tamamının dolu olduğu konser boyunca izleyiciler şarkılara hepbirlikte eşlik etti. Mihriban Sayın, Vildan Turan Akıncı ile Okşan Alparslan’ınyönetiminde Atatürk’ün sevdiği şarkıların da yer aldığı repertuarları ile alkışalan 3 Koro’ya “Efem” Türküsü’nde, Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları ekibinden2 genç dansçı eşlik etti. 

Coşkulu gecesürpriz bir finalle sona erdi. 3 koro, emekli öğretmen Mustafa Polat‘ın Andımıziçin yaptığı beste seslendirildi. Salonda bulunan bin kişinin hep bir ağızdansöylediği beste ayakta alkışlandı. 

Alkışların uzunsüre durmadığı “3 Koro’dan Ata’yı Anma Konseri”nin sonunda, koroların şefleriMihriban Sayın, Vildan Turan Akıncı ile Okşan Alparslan’a Karşıyaka BelediyeMeclis Üyeleri Birgül Çağrı, Sevgi Molva ve Aysel Aksoy çiçek vererek, teşekküretti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv