Karşıyaka’da otomobil yarışlarına büyük ilgi

  • 0
  • 630
Yazı Boyutu:

Ege Otomobil Sporları Kulübü’nün Karşıyaka Belediyesidestekleriyle gerçekleştirdiği Ege Kupası’nın üçüncü ayağı “Karşıyaka TırmanmaYarışı”  Karşıyaka Sancaklı Köyü yolundayapıldı. Opel ve Ege Asal Metal sponsorluğunda gerçekleşen yarışlara otomobiltutkunları büyük ilgi gösterdi.

 

Sancaklı Köyü’nün virajlı yollarında, 4 ayrı kategoride, üççıkış üzerinden düzenlenen yarışlarda 23 sporcu en iyi dereceye ulaşmak içinkıyasıya yarıştı. Yarışların kent merkezine yakın olması nedeniyle çok sayıdavatandaş da heyecana ortak oldu. Ellerinde fotoğraf makineleri ve kameralarlayol boyunca uygun olan yerlerde kamp kuran otomobil tutkunları dereceyegirenleri alkışladı.    

Çekişmeli geçen yarışlar sonunda kategori 1’de MehmetCanseven, kategori 2’de Egemen Civiçoğlu, kategori 3’te Bahadır Çakarlar vesüper kategoride ise Kamil Karkaş birinci oldu. Ayhan Germirli ikinci çıkıştaki2.24.400’lük derecesiyle günün en iyi parkur zamanı kupasını kazandı.

Bayanlar klasmanında, Ege Asal Metal sponsorluğunda yarışanGizem Yılmazoğlu birinci oldu. Bayanlar en iyi parkur zamanı kupasını ise OnurKarakaş aldı. Dizel otomobiller arasında oluşturulan kategoride Cengiz Artampodyuma birinci olarak çıktı.

Karşıyaka Tırmanma Yarışına katılan Mithat Diker aldığıpuanlar ile Ege Kupası’ndaki liderliğini puan açarak sürdürdü.  Parkuru çok beğendiğini belirten Mithat Diker“Otomobil yarışına gönül verenler güzel bir yarış alanı kazandı. Emeğigeçenlere teşekkür ediyoruz“ dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Arşiv