Karşıyaka’da Sağlık Günleri

  • 0
  • 688
Yazı Boyutu:

İzmir İl Sağlık, İl Halk Sağlığı, Kızılay Kan Merkezi EgeBölge Müdürlüğü,  Kuzey HastanelerBirliği ve Karşıyaka Kaymakamlığı’nca 2 gün sürecek sağlık günleri düzenlendi.

Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen “sağlık günleri”etkinliğinde Kan ve organ bağışı, sigara ile mücadele, diyabet, obezite, evdebakım hizmetleri standları açıldı. Bu stantlara uğrayan Karşıyakalılar kan veorgan bağışında bulunurken, görevliler tarafından da sağlık hizmetlerinintanıtımı ve uygulamalar hakkında bilgiler verildi. Kızılay Kan Merkezitarafından döktürülen lokma Sağlık günlerine katılanlara dağıtıldı.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, “sağlık günleri”ninzaman zaman düzenlenmesinin yararlı olacağını, Karşıyakalılara sağlıkhizmetlerin tanıtım ve uygulamaları konusunda bilgilendirilmesinin önemliolduğunu belirterek, emeği geçenlere, kan ve organ bağışı konusunda hassasiyetgösteren Karşıyakalılara teşekkür etti.

“Sağlık günleri” etkinliğine Karşıyaka Kaymakamı SadettinYücel, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İlçe Halk sağlığıMüdürü Dr. Berna Ceylan, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul,Karşıyaka Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Öztürk, Demirköprü ADS BaşhekimiDt.Özkan Saracalıoğlu, Eğitim Birsen Karşıyaka ilçe Başkanı Ayhan Kuran, sağlıkçalışanları ve Karşıyakalılar katıldı.

Karşıyakalı gençlerden Senem Yıldız Özkılıç’ın organbağışında bulunması ilgi çekti. Özkılınç’ın organ bağış kartı Kaymakam Yüceltarafından verildi.

Kızılay Kan Merkezince kan bağışı çalışmaları sonrakigünlerde de Karşıyaka Vapur İskelesi’nde devam edecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv