Karşıyaka’da Viyana Rüzgarı Esti

  • 0
  • 661
Yazı Boyutu:

Karşıyaka BelediyesiOpera ve Tiyatro Sahnesi’nde geçtiğimiz sezon başlayan  Viyana Klasikleri Piyano Resitaller Dizisi  Macaristan’ın önde gelen piyanistlerindenAdrienne Krausz konseri ile sona erdi. Yaşamını halen İsviçre’de sürdüren,dünyanın pek çok kentinde konserler veren, orkestralara eşlik eden sanatçınınbaşarısı ayakta alkışlandı.    

Resitalindekiparçaları özenle seçen Krausz, dinletisine Haydn’ın Fa Majör Piyano Sonatı ilebaşladı. ArdındanMozart’ın La Majör PiyanoSonatını yorumladı. Kısabir aranın ardından Beethoven’ın Si Bemol Majör Piyano Sonatı “Hammerklavier”ile sürdü. 

Salonudolduran müzikseverler en ünlü bestecilerin eserlerini alanında en iyilerarasına yazdıran sanatçılardan dinleme imkanı bulmaları nedeniyle Karşıyakabelediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür ettiklerini belirterek “ Karşıyakadünyanın en iyi sanatçılarını ağırlıyor. Kentimizde müzik zenginliğini vekalitesini görmekten mutluyuz. Bizlere bu ortamı sağlayanlara teşekkürediyoruz” dedi. 

Adrienne Krausz 
Müziğe9 yaşında başlayan Macaristanlı sanatçı Liszt Akademisi mezunu. Bürüksel’deChimay Foundation  yarışmasında seçicikurulun oy birliği ile birincilik elde etti. Londra Filarmoni,  Berlin Senfoni Orkestrası gibi birçokorkestra ile birlikte sahne aldı. Müzikle başarıdan başarıya koşan yaşamındaonlarca kentte sahne aldı, festivallere katıldı.  2003 yılında Macaristan’da bir yarışmada yılınen iyi müzik kaydı ödülünü aldı. Krausz halen yaşamını ve müzik çalışmalarınıİsviçre’de sürdürmektedir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv