Karşıyaka’nın gençleri Ata’nın huzurunda

  • 0
  • 518
Karşıyaka’nın gençleri Ata’nın huzurunda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında 300 öğrenciyi Anıtkabir'e götürdü. Özel tören düzenlendi, mozoleye çelenk konuldu.                              
 
LİSE ÖĞRENCİLERİ KATILDI
Bu yıl 3. kez gerçekleştirilen Anıtkabir Gezisi’ne Karşıyaka’daki 16 ayrı lise ile KARGEM'de eğitim gören toplam 300 öğrenci ve görevli öğretmenler katıldı. Bir gece konaklamalı gerçekleştirilen gezide, Ankara’daki önemli yerler de ziyaret edildi. Rehberler eşliğinde gerçekleşen gezi Anıtkabir’den sonra Anadolu Medeniyetler Müzesi, Cumhuriyet’in kuruluş döneminde kullanılan birinci ve ikinci Meclis binaları, Ankara Kalesi ile tarihi mekanlarla devam etti.

KARŞIYAKA GENÇLİĞİ ATA’SININ HUZURUNDA
Anıtkabir’deki ziyarette duygusal anlar yaşandı. Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde hazırlanan programla özel tören düzenlendi. Bahçede bir araya gelen gençler hep birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Mozoleye çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Anıtkabir Anı Defteri'ne de “Karşıyaka Gençliği Atasının İzindedir” yazıldı.

ATATÜRK’Ü ANLAYAN BİR GENÇLİK
Büyük Önder Atatürk’ün annesini Karşıyakalılara emanet ettiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bizler için Atatürk sevgisinin ayrı bir önemi var. Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya sarılan bir nesil, gelecekte de aynı iradeyle ülkesine sahip çıkacaktır. Gençlerimizin yoğun talepleri doğrultusunda gezimizi gerçekleştirdik. Onların Atatürk’ü daha yakından tanımaları ve onun ışığında aydınlanmaları için çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv