Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi türküler ve hoyratlarla “Türkmen Üçlüsü”nü ağırlayacak

  • 0
  • 1.754
Yazı Boyutu:

Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor İhsan Ekber, solist Turgay Çoşkun ve Ahmet Tuzlu’dan oluşan “Türkmen Üçlüsü”, “Kerkük’ten Anadolu’ya Türküler” içeriğiyle 14 Aralık 2012 Cuma saat 20.00’de Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesinde türküleri hep birlikte söylemek, söyletmek için sahne alacaklar.
 
Müziğin yolculuğu kimi zaman yol, yön tanımaz. Çağlar içinden süzülerek gelirken geçtiği her coğrafyada bir etki bırakır. İpek Yolu boyunca oluşan ve olgunlaşan müzik birikimini evrensel boyuta taşımayı amaç edinen “Türkmen Üçlüsü”, seslerini ve çalgılarını bilinen tekniklerin ötesinde kullanarak, yüzyılların getirdiği geleneksel müziğe modern teknikler ve farklı etnik yorumlarla dinleme olanağını bu kez Karşıyakalılara sunacak. 
 
Doğudan gelen zengin müzik kültürünü sürdürmek, geliştirmek ve yaygınlaştırmayı hedefleyen tenor İhsan Ekber’in başını çektiği grupta yer alan Ankaralı solistlerden Turgay Çoşkun ve Ahmet Tuzlu’ya kanun, ut, kaval, bağlama ve ritim sazlar eşlik edecek. Üçlü, Kerkük’ten Anadolu’ya uzanan her yöreden türküleri farklı bir yorumla seslendirecek.
 
Uçsuz bucaksız bozkırların, sarı sıcak renginin hoyratlara ve türkülere yansıyan halinin hep bir ağızdan söylenecek etkinliğin davetiyeleri Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesinden sağlanabilir.
(Tel: 330 64 04 )

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv