Karşıyaka'ya hayran kaldılar

  • 0
  • 583
Yazı Boyutu:

Türkiye SağlıklıKentler Birliği’nin 9. Yıl konferansı için Karşıyaka’ya gelen üyelerKarşıyaka’ya hayran kaldı.  Türkiye’ninfarklı bölgelerinden 200’e yakın belediye başkanı, meclis üyesi, yerelyönetimler uzmanı ve belediye bürokratının katıldığı konferanstan sonradelegeler Karşıyaka’nın tarihi ve turistik yerlerini görme imkanı buldu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın başkanlığında gerçekleşen gezide,üyelere Karşıyaka Belediyesi’nin ödüllü Tay Park, Yamanlar Gençlik Merkezi,Latife Hanım Köşkü gibi yerler de gezdirildi. Karşıyaka’ya sondönemlerde kazandırılan yeşil alanları ve halkın ihtiyaçlarını baz alarak hazırlananprojeleri anlatan Başkan Durak, “Binalar arasında sıkışıp kalan Karşıyakalılarayeni yaşam alanları hazırlıyoruz. Bu parklar içinde farklı kesimlere hitapedecek düzenlemeler gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar kentinvizyonunu değiştiriyor, ufkunu açıyor. Karşıyaka hızla güzelleşiyor,yaşanılacak yer haline geliyor“ dedi. 

Birlik Başkanı,Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı Karşıyakagezilerinde delegeler önce Tay Park’ı ziyaret edip, evcil hayvanları ve atlarıinceledi. Heyet, daha sonra kentsel dönüşüm projesi ile kurulan 808 konutu vebölgedeki yapılan sosyal tesisleri inceledi, ardından da Belediye Şantiyetesislerine gezdi. Burada Afet Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunan üyelerdaha sonra Yamanalar Dağı’ndaki Gençlik Eğitim Merkezi’ne geçti. YamanlarDağı’nda kazanılar alanda sosyal amaca yönelik pek çok çalışmanın bir aradaolduğunu ve kent için büyük kazanım sağladığını belirten üyeler, “Çoketkileyici bir proje gerçekleştirilmiş. Konaklama imkanları, spor tesisleri, kafeteryaları,doğal yaşama katkı sağlayan kuşları, organik tarım alanı ile muhteşemgüzellikte bir yer kazanılmış. Bu tesislerin örnek olması gerekir” diyebeğenilerini dile getirdi. Heyet, Ahmet TanerKışlalı Parkı, Zübeyde Hanım Kabri, Latife Hanım Köşkü ve Karşıyaka Çarşısı’nı dagezdi.   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Anlamlı​ bayram hediyesi

Biz bütün Makedonya ile kardeşiz

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Arşiv