Karşıyakalılar tiyatroya doyacak

  • 0
  • 621
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yeni sezona bir hayliiddialı giriyor. 2013-2014 sezonunda, ilk kez, 5 ayrı oyunla seyirci karşısınaçıkacak olan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yıl boyunca, Ziya Gökalp Kültür Merkezi’ninyanı sıra, dönüşümlü olarak, kentin 2 yeni kültür merkezinde de sahne alacak.

Karşıyaka için çizdikleri “kültür kenti” vizyonunun biruzantısı olan sanat topluluklarının, her geçen yıl artan bir ivme ileilerlediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka’yakültür merkezleri yaparken, önemli olan onların içlerinin sanatla dolmasıydı.Profesyonel toplulukların etkinlikleriyle Karşıyakalıları buluştururken,istedik ki, Karşıyakalılar da bu tutkuya dahil olsun. İçinde yıllardır bututkuyla yaşayan varsa, onu dışa vuracak bir olanağı olsun. Bu nedenle, varolan sanat topluluklarımızı geliştirirken, yenilerini de kurduk. BelediyeTiyatromuz, 18 yıldır, özveriyle çalışmalar yapmaktaydı. Artık onlara, yeniolanaklar sağladık. Yeni sahnelerde, Türk tiyatrosuna yepyeni yetenekleryetişiyor” dedi.

Z
ekeriya Hocalar’ınGenel Sanat Yönetmenliği’nde sezona hazırlanan ekip, beş ayrı oyunusahneleyecek. Yıllardır Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gösteriler sunanBelediye Tiyatrosu, bu sezon Karşıyaka’ya yeni kazandırılan Ahmet PiriştinaKültür Merkezi ve Çarşı Kültür Merkezi’nde de sahne alacak.

Karşıyaka BelediyeTiyatrosu Kurban Bayramı sonrası başlayacağı gösterimlerini Nisan 2014 sonunakadar sürdürecek. Bu yıl 18. yaşını kutlayan ekip, ikisi çocuk, üçü yetişkinolmak üzere toplam beş oyunu, üç ayrı sahnede, dönüşümlü olarak oynayacak.Ücretsiz olacak gösterilere gitmek isteyenler davetiyelerini salonlardan veyaKültür Müdürlüğü’nden alabilecek.

Sahnelenecekoyunlar:


1-AHUDUDU:
Joseph Kesselring’in yazıp, Reşiha C. Vafi,V. Rıza Zobu’nun uyarladığı oyun, beyaz perdenin de gözde eserlerindendir.Adını halalarının liköründen alan Ahududu, Joseph Kesselring’in yazdığı vekomedi türünde gelmiş geçmiş en iyi örneklerinden olan “Arsenic and Old Lace”adlı oyundan uyarlanmıştır. Oyun aynı isimle 1944 yılında Frank Capratarafından sinemaya uyarlanmıştır.  CaryGrant’ın oynadığı film bütün Dünya’da hala ilgi görmektedir.

2- Tersine Dünya:
Orhan Kemal’in yazıp MustafaGültekin’in uyarladığı oyunda kadın ve erkeklerin rolleri değiştirdiği birdünya anlatılmaktadır. Komedi tarzının güzel örneklerinden olan oyunda sınıfatlamak için zengin eş arayan erkekler, üç kağıtçılıkla kısa yoldan zenginolmaya çalışan kadınlar anlatılmaktadır.

3- GÜLMECE, GÜLDÜRMECE, DÜŞÜNDÜRMECE:

Karşıyaka BelediyeTiyatrosu’nun çalışmaları sırasında sahneye koyduğu, Türk ve Dünya yazarlarınoyunlarından kısa bölümler olarak hazırlanan gösteri farklı tarihlerdedönüşümlü olarak sahnelenecek.

4- ÇİZMELİ KEDİ:

(Müzikli çocuk oyunu) CharlesPerrault’un yazıp Can Doğan’ın uyarladığı oyunda Kont Yorak’ın büyüyledeğirmencinin kedisini konuşturur. Kedi daha sonra Kont Yorak’ın büyüsünüetkisiz kılmak için aklını kullanarak mücadele başlatır.

5- ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU

(Müzikli çocuk oyunu)Hans Christian Andersen’in yazıp Gülen İpek Abalı’nınuyarladığı oyunda anne ördeğin yavrularından biri farklı dünyaya gelir. Grirenkteki yavruya Çirkin Ördek Yavrusu adı takılarak alay edilir, o da uzaklaragitmeye karar verir. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Arşiv