Katmerciler Türkiye’nin en büyük 247’nci ihracatçısı

  • 0
  • 765
Yazı Boyutu:

Türkiye’de araç üstü ekipman sektörünün lideri ve borsadaki tek temsilcisi olan Katmerciler Araç Üstü Ekipman (KATMR), 2012 yılı ihracat rakamlarına göre Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 247’nci şirketi oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) her yıl yayınladığı “En Büyük İhracatçı Şirketler” sıralamasında, bir yılda 415 basamak birden yükselerek 662’ncisıradan 247’nci sıraya çıkma başarısını gösterdi.
 
Katmerciler’in bu başarısında, bir yıl içinde ihracatını yüzde 131oranında artırmış olmasının etkisi büyük. 2011 yılında 27,2 milyon dolar ihracat gerçekleştiren şirket ihracat hacmini 2012 yılında 62,7 milyon dolara yükseltti. Bu hızlı yükselişle “Otomotiv Sektörü” içindeki yerini de güçlendiren Katmerciler, sektörü içinde en fazla ihracat gerçekleştiren 31’incişirket oldu.
Katmerciler aynı zamanda, TİM listesinde şirketler arasında bir yılda ihracatını en fazla artıran şirketler arasında ilk sıralarda yer aldı.
 
Hedef bölgesel marka olmak
Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, TİM listesinin açıklanması üzerine yaptığı değerlendirmede, ihracat odaklı büyüyen bir şirket olarak öncelikli hedeflerinin TİM listesinde ilk 250 içine girmek olduğunu belirterek, “2012 yılı sonuçlarına göre bu noktaya gelmiş olmaktan gururluyuz” dedi.
2012 yılında gelir, kârlılık, ihracat gibi tüm alanlarda hedeflerinin çok üzerinde bir başarı elde ettiklerini belirten Katmerci, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“28 yıllık köklü geçmişi, araç üstü ekipman sektöründeki deneyim ve birikimiyle 41 ülkeye ihracat yapan bir şirketiz. Yurt dışı pazarların sunduğu fırsatlardan en üst seviyede yararlanma politikamız doğrultusunda ihracatımızı her yıl istikrarlı bir şekilde ve hızla artırıyoruz. Uluslararası ölçekte büyüme, araç üstü ekipman sektöründe bölgesel bir marka haline gelme, özellikle Afrika ve Ortadoğu itfaiye ve çöp kamyonu pazarında hakim şirket olma stratejimize uygun olarak sürdürdüğümüz çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Yurt içi pazardaki güçlü konumumuzu devam ettirirken, ihracat odaklı büyüyen bir şirketiz. Beş yılda gelirlerimizi beş kat, kârımızı 10 kat artırmamızın temelinde ihracatta elde edilen başarılı grafiğin etkisi yüksektir.”
TİM verilerine göre 2012 yılında ihracatlarını yüzde 131 oranında artırarak 62,7 milyon dolara yükselttiklerine ve TİM listesinde en fazla ihracat artışı elde eden şirketler arasında yer aldıklarına dikkat çeken Katmerci, “Bir yılda 415 basamak birden yükselmek, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 247’nci şirketi, sektörünün ise 31’inci şirketi olmak bizim için bir gurur kaynağıdır. Yüzünü dış pazarlara çevirmiş, sektörünün açık ara ihracat lideri, dört kıtaya ihracat yapan bir şirket olarak bu alandaki yoğunlaşmamızı devam ettireceğiz. Amacımız, sağlıklı ve istikrarlı adımlarla bu başarıyı sürekli hale getirmek, daha ileri seviyelere taşımaktır” dedi.
 
Katmerciler: Sektörünün lideri, en büyük ihracatçısı ve halka açık tek şirketi
1985yılında İzmir’de kurulan, 28 yıla ulaşan tecrübesiyle Türkiye araç üstü ekipman sektörünün köklü şirketlerinden olan Katmerciler, aynı zamanda Borsa İstanbul’da işlem gören tek şirket olarak sektöründe ayrıcalıklı bir konuma sahip. İtfaiyeden çöp aracına, araç kurtarmadan vidanjöre, kanal açmadan tanker ve damperlere, 30 farklı tipte araç üretebilen ve bu alanda rakipsiz olan Katmerciler, 41 ülkeye ihracatıyla sektörünün açık ara ihracat lideri durumunda.
 
BMC, Ford, Hyundai, Isuzu, Iveco,  MAN, Mercedes, Mitsubishi, Renault, Scania, Volvo gibi dünya otomotiv pazarının devleriyle çalışan şirket, özel üretim yeteneği ve geniş ürün yelpazesiyle, bu şirketlerin yurt içi ve yurtdışı araç üstü ekipman üretimine yönelik işlerinde en önemli tedarikçilerinden birisi konumunda.
Şirket, öncü ve yenilikçi yaklaşımı doğrultusunda, ileri teknolojinin sunduğu imkanları üretim süreçlerine en üst düzeyde aktararak katma değeri yüksek yeni ürünlerle üretim gamını genişletmeyi, ürün ve hizmet kalitesini daha da artırmayı,yurtiçi pazarın yanı sıra ihracat yaptığı ülkelerdeki konumunu güçlendirmeyi öngörüyor.
Yaklaşık 370 grup çalışanıyla sektörünün lider şirketi ve en büyük ihracatçısı olan Katmerciler, uluslararası araç üstü ekipman sektörünün daha güçlü, etkin ve saygın bir markası haline gelmeyi hedefliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Singapur üzerinden Asya Pasifik pazarında büyüyecek

Bedavaya versekte alan yok

Arşiv