Kavanozda Timsah Var

Yine Aylardan Kasım, Tiryakinim, Pencere gibi şarkılarıyla tanıdığımız Tual grubu üyeleri Kavanozda Timsah Var adıyla yeni bir müzik grubu kurdu. İlk çıkış parçaları Yoksa dijital platformlarda yerini aldı

  • 0
  • 798
Kavanozda Timsah Var
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yeni kurulan Türkçe Rock grubu ‘Kavanozda Timsah Var’, ilk çıkış parçası ‘Yoksa’ ile dijital platformlarda yeni yerini aldı. Grup üyeleri hazırladıkları sekiz yeni şarkıyı da ardı ardına dijital platformlara vermeyi planlıyor. Kavanozda Timsah Var, yeni olmasına rağmen elemanları senelerdir müzik piyasasının içince yer alan müzisyenlerden oluşuyor.

Grubu oluşturan müzisyenlerden ilki, Türkiye’nin en ünlü ve en yetenekli klavye ustalarından biri olarak kabul edilen Yavuz Darıdere’dir. Yavuz Darıdere, grupta hammond organ, synthesizer, elektrik piyano, trompet, flugelhorn çalmakta ve aranjelerde yer almaktadır. Yavuz Çetin, Athena, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Grup Gündoğarken, Aydın Esen, Aşkın Arsunan, Tuna Ötenel, Arto Tunçboyacıyan, Emin Fındıkoğlu, Aycan Teztel, Önder Focan, Volkan Öktem, Murat Ejder, Cem Aksel, Turgut Alpbekoğlu David Friesen, Tony Jones, Ricci Benson, Keziah Brown gibi isimlerle çalıştı. Yavuz Darıdere, hammond organ, synthesizer ve elektrik piyanonun yanında trompet, flugelhorn da çalarak bu sanatçılara eşlik etti ve birçok albümde yer aldı.

Grubun gitaristi Ertuğrul Perşembe, ünlü ‘Tual’ grubunun kurucu üyelerindendir. Ertuğrul Perşembe, hemen hemen katıldığı tüm Tual albümlerinin stüdyo kayıtlarında ve konserlerinde, gitarist ve aranjör olarak yer aldı. Gitaristliğin yanında bas gitar ve davul da çalmaktadır.

Grubun solistiyse İskender Türsen. Yine Tual grubunun kurucu üyelerinden olan İskender Türsen, grubun hemen hemen tüm albümlerinde yer alan şarkıların beste ve söz yazarıdır. Yine Aylardan Kasım, Tiryakinim, Pencere, Hanımeli, Deliriyorum, Ulan, Karanfiller vb. daha birçok şarkının söz ve müziklerini yazmıştır. Bunun dışında; Ayten Alpman, Rafet El Roman, Koray Avcı, Hülya Avşar, Metin Şentürk, Evren Mevlanaoğlu, Nahide Babashlı, Mary Jane gibi bir çok müzisyene beste ve söz vermiştir. Uzun zamandır üretmekte olan Tual grubunun elemanları yeni bir heyecan ile bir araya gelerek ‘Kavanozda Timsah Var’ grubunu kurdular. Kısa bir süre içerisinde de bir albüm tadına ulaşacak şarkılar dinleyicilerle buluşacak.

‘Kavanozda Timsah Var’, ilk çıkış parçası ‘Yoksa’nın dinleyicilerle buluştuğu linkler:

SPOTİFY
https://open.spotify.com/track/52LrJoTjtvhbOcV3uQszmg?si=28141e5c74a44a9f

YOUTUBE MÜZİK
https://music.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_lH9ZkaOLcj79imu8pQ-8H2shynHCqxOo&si=eru63ZEtjv4hX_ro

APPLE MÜZİK
https://music.apple.com/tr/album/yoksa/1704057766?i=1704057767

Ve diğer belli başlı tüm dijital platformlarda yer almaktadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bayındır'da İrem Derici Rüzgar

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Arşiv