Keçi yetiştiricisine zam müjdesi

  • 0
  • 747
Yazı Boyutu:

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricisi Birliği Ağustos ayı keçi sütfiyatını 15 kuruş zam yaparak 1.60 TL’ye yükseltti.  İzmir İli Damızlık Koyun Keçi YetiştiricileriBirliği Başkanı Özer Türer, birlik olarak Ağustos ayında keçi sütüne zamyapacaklarını açıkladı. Sezonluk olan keçi sütünün yıl boyu üretimini teşvikamacıyla zam kararı aldıklarını belirten Başkan Türer, 1.45 TL olan keçisütünün 1.60 TL’ye yükselttiklerini ifade etti.

İnek sütü fiyatınaalınıyordu
Keçi sütünün Türkiye’de sezonluk üretime sahip olduğunu belirten Türer:“Sezon Mayıs ayında başlayıp Temmuz ayında sona eriyor. Bu aylar dışında keçisütü üretimi destekleneceğine inek sütü fiyatına alınıyor. Bu tarihi yanlışason vermek ve üyelerimizin mağduriyetinin önüne geçmek için İzmir’inilçelerinde Birlik olarak süt toplamaya devam edeceğiz. Sezonu uzatmak ve yılboyu keçi sütü üretimini desteklemek için Ağustos ayında 15 kuruş zam yapmakararı aldık” dedi.

Sektörleşme için şart
Son yıllarda koyun ve keçi sütü üretiminin ekonomik bir faaliyet olmanınötesinde sektör haline geldiğini ifade eden Başkan Türer, şöyle konuştu: “Keçisütü ve keçi sütü ürünlerinin sektörleşmesi için ulusal firmaların aktörolmaları önemli. Ulusal firmaların işin içine girmesi için iki önemli şart var.Birincisi standart hammadde, ikincisi yıl boyu tedarik. İzmir’de koyun ve keçisütünde bu iki şarttan biri olan standart hammadde elde etmeyi başardık. Sırayıl boyu keçi ve koyun sütü üretimi. Bu konuda da ilk adımı attık. Standartüründe olduğu gibi sezonun uzatılması çalışmalarında da başarılı olacağımızdüşüncesindeyiz.”

Yetiştirici İzmirBirliği’ne inanıyor
İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak 4 yılda çokönemli yol kat ettiklerini belirten Başkan Türer, “Türkiye’de ilk kez koyun vekeçi sütünü soğuk zincirde topladık. Bugün İzmir olarak Avrupa standartlarındakoyun ve keçi sütü tedariki yapıyoruz. Bu projeyle yetiştiricinin ürünü değerkazandı. 60 kuruş olan keçi sütü 1.60TL’ye, 90 kuruş olan koyun sütü 1.90 TL’yeyükseldi. Soğuk zincirden yeme, yemden tarım danışmanlığına verdiğimizhizmetlerle üyemiz arasında çok ciddi bir bağ kurduk. Bugün üyemiz bizegüveniyor ve projelerimize destek oluyor. 7 bin üyemizin desteği, enerjisi vegücü olmasa bu projeleri yaşama geçirmemizin mümkün değil” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv