Kemalpaşa Sanayicileri İle İşbirliğine İlk Adım

  • 0
  • 552
Yazı Boyutu:

“Sanayide Üniversite”konsepti ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile yürüttüğü ortakçalışmalarını hızla sürdüren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, bilginin üretimeyansıması adına önemli bir adım daha atarak Kemalpaşa Belediye Başkanı ileOrganize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Üyeleri’ni ağırladı.

 İKÇÜ Çiğli Ana Yerleşkesi Seminer Salonundagerçekleşen toplantıda konuk işadamlarına İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ninüniversite-sanayi işbirliği vizyonu anlatıldı.  Rektör Prof. Dr.Galip Akhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşentoplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Kocabaş ve Prof. Dr. İbrahimAtilla Acar, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Okur;  Kemalpaşa Belediye Başkanı ve KOSBİ Yönetim Kurulu Üyesi RıdvanKarakayalı, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kamil Porsuk, YönetimKurulu Üyeleri, Kemalpaşalı işadamlarını ağırladı.

“Öğrencilerimizinedindikleri bilgiler kâğıt üzerinde kalmayacak”
Fakültelerden gelen akademisyenlerin hazır bulunduğu programın açılışındasanayicilere seslenen İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, üniversite-sanayiişbirliğinin önemini vurgulayarak; öğrencilerin edindikleri bilgilerin kâğıtüzerinde kalmaması, üretime yansıması için organize sanayi bölgeleri ileyapılacak ortak çalışmaların hem ülke ekonomisine, hem de öğrencilerin istihdamsüreçlerine olumlu etkileri olacağını ifade etti.

“İKÇÜ Türkiye’nin endeğerli üniversitesi olacak”
Kemalpaşa Belediye Başkanı ve KOSBİ Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Karakayalıise “Çiçeği burnunda bir üniversitenin kısa bir sürede bu kadar başarılı olmasıtakdire şayandır. Başta Rektör Prof. Dr. Galip Akhan olmak üzere tüm öğretimgörevlerini kutluyorum” diyerek İKÇܒnün kısa zamanda Türkiye’nin en değerliüniversitesi olacağına inandığını ifade etti.

“İKÇܒde sanayininihtiyaçlarını karşılayacak bölümler ve kadrolar var”
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk daİKÇܒnün sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak bölümler ve kadrolaroluşturduğuna değinerek:  “Rektör Prof. Dr. Galip Akhan’a ve ekibinedonanımlı ve ihtiyaçlara cevap verebilecek öğrenciler yetiştirmeleri içinbaşarılar diliyorum” dedi ve işbirliklerinin sürekliliği adına çalışacaklarınıifade etti.

Ortak çalışmalardanmaksimum verim “Doğru Organizasyon”
Programda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi veİdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, yapılacak ortakçalışmalardan maksimum verim elde edilmesi adına “Doğru Organizasyon” temalıbir sunum yaptı. Üretim sürecinde sağlıklı bir sonuca ulaşabilmek için planlıhareket etmenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Acar: “Üretimin bir adım ötesiürünü dağıtabilmek, onu pazarlayabilmek, sattığı malın karşılığını tahsiledebilmek, daha sonraki adımı ise tahsil edilen miktarın yeniden üretimsürecine döndürmek ve sürdürülebilir bir üretim sağlayabilmektir” dedi.

 “Yüzde yüz İngilizceeğitim dili, Türkiye’nin dünyaya açılması adına bir fırsat”
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Okur ise,fakülteyi tanıtan bir sunum yaptı. Prof. Dr. Okur, genç mühendis adaylarınınedindikleri bilgileri pratiğe dökmeleri adına organize sanayi bölgelerinde eldeedecekleri deneyimlerin önemini vurguladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Arşiv