Kent Beleği’nden yeni yılda yeni sergi

  • 0
  • 945
Yazı Boyutu:

Açıldığı günden bu yanabirçok süreli sergiler düzenleyen ve bu sergileri yerli ve yabancı turistlerile buluşturan Selçuk – Efes Kent Belleği ekibi yeni yıl için yeni bir sergiyedaha hazırlanıyor.    

Osmanlı Arşivlerinde Efes Kazıları , 29 Ekim’lerdeSelçuk, Selçuk Lisesi’nin 55. Yılı, Cengiz Baykal Fotoğraf Sergisi, Gençobjektiflerde bugünün belleği fotoğraf sergisi, Aynı güneşin altında mübadelegibi konularda altı tane süreli sergiler düzenleyen Selçuk Efes Kent Belleği ekibi“Kimliğini Yaşatan Kent Selçuk” adlı yedinci sergisine hazırlanıyor.

Selçuk’taki somut ve somut olmayan doğal kültürel mirasınkorunması ile ilgili yapılan restorasyon çalışmaları, çevre düzenlemeleri,kentsel planlamaların yer alacağı sergi Ocak ayı boyunca ziyaretçileri ilebuluşacak.

Toplam 36 panodan oluşan sergide proje örnekleri,uygulama fotoğrafları ve çeşitli kurumlar tarafından ödül almış Selçuk’takiörnek uygulamaların fotoğrafları ve projeleri  yer alacak. Sergi ilkolarak  26 Aralık Perşembe günü yapılacak yeni yıl kutlamaları ilebirlikte önce Selçuk Efes Kent Belleği bağışçılarının ve destekçilerininbeğenisine sunulacak.

Serginin amacı hakkında bilgi veren Selçuk- Efes KentBelleği’nde görev alan tarihçi Pınar Sözer Tonga  “Sergimizde  tarihikültürel ve doğal dokunun bakım, onarım ve yeniden yapılandırma çalışmalarınınSelçuk’a katkısı hakkında ziyaretçilerimizi bilgilendirmek istiyoruz. Selçuk’ta yer alan onlarca tarihi ve kültürel dokunun yeniden yapılanması ileçevreye ekonomik, kültürel katkılarını ziyaretçilerimize bu sergi ileanlatacağız. Çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Sergimiz Ocak ayı boyuncaaçık kalacak. Tüm Selçuklular’ı sergimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv