Kentin malını sattırmayacağız

  • 0
  • 499
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, bayramlaşmatöreninde tüm personele hizmetleri için teşekkür ederek, “Zaman zamanfırtınalar esse de düşmedik. Çünkü biz doğruyuz. Bizim bakışımız halktan yana.Bu kentin malını mülkünü bu kentin vatandaşlarına kullandırmak için çabagöstereceğiz, sattırmayacağız” diye konuştu. 

Kurban Bayramı dolayısıyla belediye personeliylebayramlaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, önemlimesajlar verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ameliyatolması nedeniyle katılamadığı bayramlaşma töreninde konuşan Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, 9.5 yıllık sürede kente pek çok kalıcı eser kazandırdıklarınıbelirterek, emeği geçen tüm personele teşekkür etti. Aydoğan, “Belediyecilikzorlu ve hiç bitmeyen bir görev. 9.5 yılda çok ciddi alt yapı yatırımlarıyaptık. Hepsi vatandaşın refahı içindi.  Kilometrelerce yol yaptık.Kavşaklar açtık. Arıtma, kanal ve su yatırımları yaptık. Ulaşımda çağ atladık.Çok sayıda yeni otobüsümüz hizmete girdi.  90 dakika sistemi ilevatandaşlarımız mutlu oldu. Ancak bir süre sonra konfora alışıyoruz ve zamaniçerisinde de belediyenin görevi diye yapılanlar unutulabiliyor. Projesindenyapımına kadar bu yatırımlarda emeği geçen tüm personele teşekkür ediyoruz”diye konuştu. 

Kente çok sayıda kalıcı eser bıraktık

Kente kalıcı eser bırakmanın belediye başkanınınhayata bakışını yansıttığını belirten Aydoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü;“Bir belediye başkanı, 5 yıllık dönemde bir veyaiki kalıcı eser bırakırsa başarılı sayılır. Rutin hizmetlerin dışında kalıcıeserler, o yönetimin dünyaya bakışını, insana bakışını gösterir. Kent ormanlarıbaştan sona Başkan Aziz Kocaoğlu’nun eseridir. Hayat görüşüdür. Oarazileri başa türlü düşünenler olabilirdi. Kiminin aklına para, kiminin aklınabina gelebilir. Ancak o büyük araziyi vatandaşın hizmetine sunmak bir hayatgörüşüdür. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ile birlikte dünya çapında bireser yarattık. Bu da hayat görüşüdür.  Malı mülkü satmadan halkınfaydasına sunmaktır. Havagazı Fabrikası, Liman arkasında çok ciddi bir arazi.Başkanımızın aklına ilk gelen şey, ‘halkımızın hizmetine nasıl sunarız’sorusuydu.  Homeros Vadisi en baştan itibaren Aziz Kocaoğlu’nunprojesidir. Aklımıza villalar, ‘kime satarız’ gibi sorular gelmedi. Aklımızagelen ‘bunu vatandaşın hizmetine nasıl sunarız’ oldu. Doğal Yaşam Parkıdünya çapında ödüller alıyor. Geçtiğimiz ay Mekke’de birinci seçildi. Bütünİzmir’e güzellik getirecek ve yüzyıllara hitap edecek kalıcı eserler bunlar.  Buhayata bakışımız, kalbimizden insanlara verdiğimiz sevgidir.” 

Fırtınalar esti ama düşmedik

Konuşmasını “Zaman zaman fırtınalar esse dedüşmedik” cümlesiyle sürdüren Başkan Vekili Dr. Aydoğan, “Çünkü biz doğruyuz.Bu fırtınalarda bile aynı hızla hizmete devama çalıştınız.  Bubelediyedeki en alttan en üst kademedeki personele kadar adınızı pis menfaatle,  paraylayan yana yazdırmadınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Bizim bakışımız doğru.Bizim bakışımız toplumdan yana. Halka hizmet etmeye devam edeceğiz. Bukadrolarla çok daha güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Size güveniyorum.Aziz Başkanımın da görüşü budur.  O büyük fırtınalarda hiç endişeduymadık. Endişe duyacak bir şeyimiz de yoktu. Hızımızı kesmeden, bu kenti yereldekalkındırmak için, bu kentin malını mülkünü bu kentin vatandaşlarınakullandırmak için çaba göstereceğiz, sattırmayacağız. Bu kadrolarla daha büyükişler yapacağız” dedi.   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv